Anonim

Ichigos nya zanpakuto - dubbel zangetsus -

Det sägs att för att släppa Final Getsuga Tenshou måste Ichigo vara Getsuga själv. Men vad betyder det? Hur fungerade detta Getsuga-läge? Är det bara Zangetsu exklusivt? Kan den avbrytas och återanvändas?

2
  • från vad jag har läst Ichigo tappade sina krafter för att han använde Final Getsuga Tenshou (före Fullbringer Arc), skulle jag inte riktigt säga att det kan återanvändas om inte att vara Fullbringer eliminerar den nackdelen
  • Redigerad för att göra mindre "vad händer om"

För att förstå hur Final Getsuga Tenshou (FGT) fungerar måste vi först förstå vad som hände med Ichigo när han ville lära sig det.

Ichigo och Isshin var i Dangai (Precipice World) en tunnel som förbinder Living World och Soul Society. Isshin stoppade Ichigo och konstaterade att tåget inte var där och att även om det vanligtvis är en dålig sak, var det en bra sak för dem eftersom eftersom tidflödet är annorlunda i Dangai än i Real World eller Soul Society, är det en bra tid för honom att lära Ichigo FGT. Isshin berättade sedan Ichigo att han kan bara uppnå tekniken genom att be sin Zanpakutou att lära honom den. Han sa sedan till Ichigo att sitta och korsa benen och börja kommunicera med sin Zanpakutou, vilket är Liknande Vad meditation är.

Vad som hände med Ichigo när han gick in i sin inre värld är att han upptäckte att alla höga byggnader är under vatten. Han blev förvånad men då dyker Tensa Zangetsu upp och berättar för honom att han kan andas bra även under vatten eftersom det bara är hans inre värld. Ichigo bad Tensa Zangetsu att lära honom, men Tensa Zangetsu vägrade. Ihålig Ichigo dyker upp och smälter sedan med Tensa Zangetsu och slåss sedan mot Ichigo och hävdar att om han fortsätter att försöka lära sig tekniken kommer Hollow Tensa Zangetsu att döda honom. De slogs, men Ichigo fortsätter att bli misshandlad.

Då insåg Ichigo att det är något fel med striden. Den ihåliga Tensa Zangetsu kunde ha dödat honom från den första strejken, men han gjorde det inte. Han förstår sedan hur han kan lära sig tekniken, det är genom att acceptera Hollow Tensa Zangetsus blad. Således lät han bladet tränga igenom honom. Ihåliga Tensa Zangetsu berättade sedan för honom att det är rätt svar för Ihåliga Tensa Zangetsu är Ichigo själv. Ichigo fortsätter sedan att bekämpa Aizen med sin nyfunna makt.

Vad betyder allt detta nu? Detta innebär att för att lära sig (att använda) Final Getsuga Tenshou, måste Ichigo förstå sig själv och acceptera det som det är. Därför sades det att för att kunna använda Final Getsuga Tenshou, måste han vara Getsuga själv.

Hur funkar det? Om vi ​​ser hur han uppnådde det, han förmodligen måste komma in i ett speciellt sinnestillstånd, som han kan nå med meditation. I Zen-läror, det finns några speciella sinnestillstånd, nämligen Shoshin, Fudoushin, Mushin och Zanshin. Mushin i sport kallas ofta som "Zon". Om du tittade på Kuroko no Basuke (basketen som Kuroko spelar) kommer du att se att när du är i "Zonen" går alla förmågor drastiskt upp, vilket i hans fall skulle vara hans reiatsu går upp så högt att även Aizen inte längre kan den.

Är det exklusivt för Zangetsu? Kanske. Den frågan kan inte besvaras med exakt svar. Det enda vi vet är att Isshin känner till tekniken, och möjligen har använt den tidigare, och att Ichigo kunde lära sig den också. Om vi ​​går efter hur Ichigo uppnådde det, är det mycket möjligt att andra skulle kunna lära sig liknande teknik även om det inte kommer att kallas Final Getsuga Tenshou eftersom de bara de som har visats kunna använda Getsuga Tenshou är Isshin och Ichigo.

Kan den avbrytas och återanvändas? Om vi ​​går efter vad Kise Ryouta gjorde under matchen mellan Kaijo och Seirin i semifinalen i vinterkonkurrensen, så ja, det kan avbrytas, förutsatt att FGT fungerar genom att gå in i en "zon" och att den fungerar på samma sätt sätt i Bleach-universum. Vad vi säkert vet är att Isshin / Tensa Zangetsu (jag glömde vilken) sa att när han väl använt tekniken kommer han att förlora alla sina krafter. Han kommer att förvandlas till en normal människa. Det betyder att det inte kan återanvändas.

Tyvärr finns det inga solida svar än, bara teorier. Som det för närvarande ser ut verkar det osannolikt att vi någonsin kommer att få reda på det heller, eftersom mangan bara är några få kapitel från att sluta, även om det kan återvända för att besegra den slutliga skurken och vi kanske får lära oss något om det då.

Teori 1) Ichigo smält med sin zanpaktou svärd ande. Den här har inte mycket mening, eftersom zanpaktou redan är en del av dess svängaranda, men hans svärd försvann, så det har vissa fördelar.

Teori 2) Det var någon form av Shinigami, Quincy, Hollow eller unik teknik för Kurosaki-familjen (specifikt på hans faders sida), mycket som vad Uryu gjorde när han kämpade mot Miyuri, eftersom båda förlorade sina krafter efter det faktum. Även om det finns flera stora skillnader beroende på var du placerar det, vet vi bara att Isshin förmodligen kan göra det också, men korsartens förmågor utforskas inte mycket utanför Vizards / Arrancars.

Teori 3) Den mest troliga teorin som den är, är helt enkelt att Kubo skrev sig in i ett hörn. Han gjorde Aizen för stark, så han var tvungen att komma på ett sätt att göra Ichigo starkare.

Teori 4) Den här är den nyaste, men förstör också mycket från den sista bågen i mangan. Några mycket stora plotpoäng avslöjas om Ichigo bortskämda här:

Ichigo är på något sätt delvis alla fyra huvudraserna, och som vi får reda på, undertryckte hans quincy-del hans Shinigami-del och använde på något sätt en del av sin egen kraft och Hollows-makten för att ge honom sina regelbundna krafter som vi alla visste och älskade. Så småningom kan Ichigo få tillgång till alla sina krafter, och vi ser att hans nya regelbundna styrka ligger långt bortom Yamamotos och Aizens, med hans reatsu synlig för blotta ögat i bara hans shikai-form. Denna teori är helt enkelt att Ichigo använde en teknik som tvingade bort alla begränsare och fick tillgång till hans absoluta makt. Liksom Uryu igen orsakade avlägsnandet av begränsarna hans andliga kraftnät, och han kunde inte längre producera mer Reatsu, så han tappade långsamt allt bort tills han blev människa igen.

Låt oss hoppas att vi kommer att få reda på något i de närmaste kapitlen, men som det ser ut, om vi inte gör det kommer vi förmodligen aldrig.

6
  • Tack ... äntligen! Jag kan ordentligt "omformulera min fråga" för att passa "riktlinjer för samhället" .. och äntligen få ett ordentligt svar .. är det svårt att omformulera saker .. Nu, sammansmält med zanpakuto, jag tror att den bästa teorin eftersom det finns några av de saker refereras i OVA .. Blades, den oseriösa shinigami. Han sa också det själv, han blir själv gatsuga tenshou. Men när det gäller Blades .. kan han inte avbryta det; det är därför han stal ichigo-kraften för att separera sig från zanpakuto .. men jag är inte säker på varför han ville stoppa säkringsläget ..
  • Om så är fallet, om ichigo kan hålla jämna steg med aizen 1: 1-strid istället för att bara kaboom sin makt till 2: 1 (eftersom aizen inte är död ännu men förseglad xD) .. kan han behålla sitt gettsläge forevaaa och vara en otätbar, odödlig varelse eftersom den svarta ihåliga + shiningami bakudo inte fungerade för honom. Dessutom, i icke-kanonfilm, kan han smälta sig till helvetes väktare och få tillgång till helvete kedjestyrning ... så perfekt varelse ... han kan lika gärna dricka te tillsammans varje dag med soul king ... sorgligt det händer inte.
  • Hans far var inte en Kurosaki. Han är bara en Kurosaki på grund av äktenskap. Hans namn före hans äktenskap var Shiba Isshin. Han är från Shiba-klanen från Soul Society.
  • @AyaseEri Jag försökte undvika en sådan spoiler i svaret genom att säga att det var på hans faders sida.
  • @LordSacha i Antar att jag borde kasta in det faktum att OVA, fyllmedel och filmer vanligtvis är helt icke-kanoner och i själva verket bara ges den mest grundläggande hjälp från författaren om något. Att använda dem för att stödja Canons material, teorier eller idéer är värre än att använda WIkipedia på vetenskapligt papper. Dessa typer av media är inte bundna av kontinuitet som författaren är, så de gör vad de vill så länge det låter troligt, även om det strider mot historien hittills.