Anonim

Danganronpa: Trigger Happy Havoc Trailer # 2

Till skillnad från spelen i Liar Game är reglerna för ett Danganronpa-spel ibland gjorda eller angivna halvvägs, vilket för mig är lite suger men är acceptabelt så länge reglerna är konsekventa.

I Liar Game, afaik, har återförsäljarna alltid redogjort för alla möjliga situationer, så när det finns förändringar i spelet säger de det direkt. Till exempel, i spel som involverar omröstning, har återförsäljarna angett vad som händer vid oavgjort.


Antag att i ett Danganronpa-spel som börjar med 15 studenter,

  1. alla mord är begås av exakt en person (inga samarbetsmord under lagen, men före eller efter lagen är bra, förutsatt att det skulle finnas något incitament) och till exakt en person (inga flera offer)

  2. alla mördare är framgångsrikt gissade och dömda (iirc, detta är med majoritetsröstning) så länge det finns fler än 3 spelare

  3. Ingen dör på ett annat sätt än att mördas. Så, ingen rör sig med Monokuma, dör av en olycka, dör av hälsotillstånd (t.ex. astma) eller naturligt (t.ex. ålderdom), etc, men självmord är bra.

  4. Inga mord kommer att döljas för de andra studenterna på obestämd tid, som i alla lik kommer att upptäckas eller om kroppen bränns, så kommer det att finnas tillräckligt med bevis för att säga att ett mord har ägt rum och därmed tillräckligt med bevis för att ett klassrumsförfarande ska kunna kallas.

Om vi ​​antar att ovanstående situation överensstämmer internt och externt med den ursprungliga inställningen av ett Danganronpa-spel kommer ett sådant spel så småningom att komma ner till tre studenter, som jag ska kalla Kotonoha, Yuno och Mion.

Antag vidare:

  1. Spelet fortsätter (så det förklaras inte oavgjort mellan de tre).

  2. Yuno dör, inte av självmord eller olycka men mördades av Kotonoha eller Mion.

  3. Om det finns ett lik (kroppen bränns inte eller något) kommer det att upptäckas. Om ingen upptäcks upptäcks Yunos död på ett annat sätt.

  4. Trots otillräckliga vittnen kommer ett klassrumsförfarande att kallas.

Frågor:

  1. Så vad händer om en omröstning dras mellan de två?

  2. Rent generellt, vad som händer om en omröstning dras närhelst det är ett jämnt antal väljare i ett klassrumsprov? Eftersom det inte är majoritet, dör alla utom den skyldige?

Jag skulle vilja veta vilka regler som anges om detta, om någon, och från media.


Om jag gjorde några logiska fel antingen internt (inkonsekvent med sig själv) eller externt (inkonsekvent med Danganronpa), vänligen påpeka dem.

PS Jag är klar med anime. Fortsätt och skäm bort andra medier. Men använd spoiler-taggar för andra.

PPS Re 'Kotonoha, Yuno och Mion'

Skäm inte bort snälla.

3
  • Detta villkor kommer inte att uppnås, eftersom det måste finnas tre vittnen. Denna regel skapades för att undvika tillstånd som detta.
  • @SeptianPrimadewa Okej, vad sägs i allmänhet? (den andra frågan)
  • @SeptianPrimadewa Vänta det är oavgjort om det kommer ner till 3 personer?