Anonim

Nightwish - Élan (OFFICIELL VIDEO)

Varför heter DD-tjejerna sådana?

Deras namn i katakana: [ ], har ingen mening annat än att bara vara " DD Girls "...

Hur vet vi ens att de kallas DD Girls?

DD Girls visas bara i originalanime; de är inte i Sailor Moon manga eller följaktligen Sailor Moon Crystal. I sitt första framträdande i anime (under första hälften av avsnitt 45) identifierar de sig som DD Girls:

Drottning Beryl: I ögonblick kommer drottning Metalia att återuppstå. Jag tillåter ingen att störa. Alla som kan avsluta dessa tjejer [Sailor Senshi], steg framåt.

DD Girls: Låt oss, DD-flickorna, ta på oss uppgiften.

(Som referens låter linjen som talas av DD-tjejerna ungefär som , men mina japanska kunskaper saknas extremt och jag kan mycket väl ha fel.)

Det verkar inte finnas någon officiell förklaring för deras namn; om det fanns, hade jag förväntat mig att någon redan skulle påpeka det någonstans. Men om jag var tvungen att gissa, skulle jag föreslå att det bara handlar om temanavn: anser att DD Girls dyker upp när sjömannen Senshi är på D-punkt. (De arbetar också för Mörk Kingdom, men korrespondensen mellan bokstäverna är mindre öppen där, så det verkar mindre troligt.)

"DD Girls" ( ) ryktades att de baserades på en mycket populär J -Pop tjejband vid tidpunkten för den första säsongen som skrivs / planeras, känd som: "CC Girls" ( ) (tidigare känt som "DD Gaps").

Ganska intressant hur lika namnen är. Båda är också skrivna i Katakana. Inte säker på om det någonsin förklarades officiellt, men det är en intressant teori.

1
  • Intressant! ... Om du kunde översätta Wikipedia-sidan på dem, skulle det hjälpa till att välja ut likheter?