Anonim

Treat Me Like Somebody - Tink (Lyrics)

På TWGOK-wikien står det att Jupiter-systrarna är uppkallade efter romerska gudar och gudinnor. Är de verkligen en grupp eller något? Eller valde Wakaki-sensei bara slumpmässigt och valde en lämplig karaktär för dem? Matchar deras egenskaper de riktiga gudarnas / gudinnorna?

Och är också denna bild baserad på en verklig plats?

Kvicksilver, Mars, Minerva, Diana, Apollo och Vulcan är alla romerska gudar, ja. I synnerhet är de sex av de tolv Samtycken, de romerska motsvarigheterna till de tolv stora olympierna av den grekiska myten. Det som är lite konstigt är att även om det finns sex kvinnliga samtycken är den uppsättningen på sex inte densamma som uppsättningen sex som representeras av "Jupiter-systrarna" i TWGOK. Minerva och Diana är kvinnliga i romersk legend, men de andra fyra är män. (Jag antar att detta stämmer överens med den tidkända anime-traditionen med könsböjning.)

Några av egenskaperna hos systrarna som beskrivs på wikisidan du länkar är egenskaper som var förknippade med de gudar som de delar med sig av. Till exempel är legendariska Mars krigsguden, medan TWGOK Mars är "skicklig i strid"; legendariska Apollo botar sjukdom i många legender, medan TWGOK Apollo är "skicklig att läka trollformler"; etc.

Samma wiki-sida som du länkade föreslår att bilden som du inkluderade i din fråga kan vara en hänvisning till den karyatiska statyn vid Erechtheion.