Anonim

The End of an Era - Akayuki Presents, Memorial Arena Compilation 31946-31360

Efter att Okabe återvänder till "beta-världslinjen" (Steins Gate) får han veta det

Han kan rädda Kurisu. För att göra det måste han få det att se ut som om hon ligger i en pool av blod som är medvetslös. Vid samma tid skulle hennes död normalt äga rum.

Kunde Okabe ha gjort detsamma med Mayuri i alfa-världslinjen? Jag märkte att hennes klocka stannade och sedan bryts varje gång hon håller på att dö. Kunde Okabe ha räddat Mayuri i alfa-linjen genom att bryta klockan?

0

varning
Det behöver inte sägas att detta svar innehåller spoilers. Därför har jag valt att inte förstöra det.


Nej, Okabe kunde inte ha räddat Mayuri, eftersom han själv fick reda på det på det hårda sättet.

Mayuri var tänkt att dö i alfa-världslinjen; hennes död är det som kallas en "konvergenspunkt"Oavsett hur Okabe manipulerar alfa-världslinjen och skapar en ny tidslinje i processen, skulle varje tidslinje som tillhör alfa-världslinjen så småningom" konvergera "för att få den ena händelsen att ske utan misslyckande: Mayuris död.

Och Okabe gjorde försök att rädda Mayuri otaliga gånger. Om det var tillräckligt att bryta klockan för att rädda henne, skulle konvergenspunkten ha varit den händelse där hennes klocka går sönder. Således, på åtminstone en tidslinje, skulle Mayuris klocka ha brutit utan att Mayuri dör.

Redigera (efter att ha spelat VN):

Pockety (klockan) bröt faktiskt aldrig i VN, eller om det gjorde det, ansågs det så mindre att det aldrig nämndes ens en gång.

Det är troligt att scenen där den går sönder har lagts till för anime för att stilisera Mayuris död för att antyda hennes död utan att faktiskt skildra den. Kom ihåg att Mayuri dog på flera ibland grymma sätt, som att bli skjuten i huvudet eller bli krossad av ett tunnelbanetåg. Anime-laget ville sannolikt inte göra showen för blodig, eftersom den inte skulle passa bra med resten av serien. Teorin är inte alltför långsökt, eftersom klockor symboliserar tid och tid symboliserar livet. Eftersom Mayuri alltid bär Pockety (en minne från hennes avlidne mormor), kan det lika gärna beteckna hennes eget liv; dess brott betyder hennes död.

Trots att det hade sitt eget namn (Pockety) var klockan dessutom aldrig viktig i VN i första hand. Jag tror att anime-teamet ville ge det mening i någon form, vilket jag erkänner är en fin touch från deras sida.

I vilket fall som helst var klockbrytningen aldrig tänkt att vara viktig alls.


När det gäller Makise Kurisus fall. Okabe kunde rädda henne genom att få henne att ligga i en pool av blod, för det var det enda han någonsin etablerat. När han först såg henne, brydde han sig faktiskt aldrig för att kontrollera om hon var död i första hand, så konvergens kanske inte hade varit hennes död, utan hon låg i en pool av blod istället.

Detta var naturligtvis ett spel. Det fanns ingen garanti för att det skulle ha fungerat, eftersom de inte visste vilken händelse som var den faktiska konvergenspunkten: Makises död, eller hon låg i en blodpöl (eller båda). Det faktum att hon överlevde var bara ett lyckligt skott som kunde ha gått fel.

I efterhand kunde Christina ha dött av hjärtinfarkt efter att ha blivit upptagen av Okabe. Mayuri dog också ganska ofta av hjärtinfarkt när inget annat dödade henne. Även om Mayuris död aldrig specificerades i de fall där hon helt enkelt "kollapsade, andades tungt och grep om bröstet", och visade sig vara död, jag antar bara att det var en hjärtinfarkt.

Okabe fick helt enkelt fan med sin assistent.

2
  • 1 Wow, detta blev ett otroligt detaljerat svar, bra gjort!
  • 1 Tyvärr tog det mig så lång tid. Jag avslutade bara VN nyligen.

Kurisu hamnar i en hög med blod på samma plats ungefär samma tid på nästan samma sätt. Men Mayuris död är annorlunda, en gång kommer hon framför ett tåg och en annan gång blir hon skjuten. Eftersom det inte är bevisbart skulle jag säga kanske men troligen inte.

Det är inte möjligt att rädda Mayuri i alfa-världslinjen. Om polisen faktiskt kom och stoppade rundarna - skulle Mayuri helt enkelt få en hjärtattack. I VN, om det inte finns något faktiskt sätt att dö - dödade världen bara Mayuri genom att ge henne en hjärtattack. Det är en fast punkt i Alpha-världslinjen, Okabe var tvungen att gå tillbaka till Beta-linjen för att rädda Mayuri, men det skulle orsaka Kurisus död, och där börjar manipulationerna.

Jag tror inte att det var möjligt. Alla världslinjerna som innehöll Mayuris död, alfa-linjen var alla tätt sammanbundna som en tråd, därför konvergerade de alla till samma händelse, det vill säga Mayuris död och sernens dystopi. om okabe skulle stoppa klockan från att bryta, skulle det finnas någon annan händelse som kommer att bryta den, annars, om han själv bryter den, en vanlig händelse inom alla attraktionsområden, tror jag att mayuri är säker på att dö, det betyder det enda sättet att fly är att fly från världslinjer 0,00% till 0,99%. Även i beta-världslinjen finns det bara en, dvs.

Men i anime var det inte möjligt eftersom det var en fast punkt på världslinjen. Ändå tror jag att det är möjligt att rädda Mayuri och Kursiu utan att lämna alfa-linjen. Jag kommer att förklara varför men först måste du veta om världslinjerna. Alpha-linjen är linjen som Okabe och hans vänner först började på men varje gång de skickade en Dmail (jag såg dubben jag är ledsen.) Skickades de till en gren av den linjen. När de skickade fler och fler e-postmeddelanden växte de fjäder bort från Alpha-tidslinjen. För att rädda Mayuri skulle de behöva flytta till beta-linjen eftersom hennes död var en fast punkt på Alpha-världslinjen. Jag tror inte att detta nödvändigtvis är sant. Okej, lyssna noga, det är här du kan förlora mig.

I en av episoderna visar den världslinjen med en händelse. Om världslinjen har den händelse som vi kommer att kalla punkt A, så vad som händer med dig använder Dmail för att inte nödvändigtvis skjuta dig bort från Alpha-linjen utan skjuter dig tillräckligt långt bort från Alpha så att den fasta punkten ändras. Till exempel vad händer om Okabe hade skickat en text till någon så att de ringde polisen för att dyka upp bara några ögonblick innan Moeka bryter in i sin lägenhet. Polisen skulle hantera ringsignalerna för att de är ett hot mot samhället och Mayuri inte kunde bli skjuten. Jag är inte 100% säker på att Mayuri inte skulle dödas av någon annan händelse inom Okabes hus men det skulle vara det bästa alternativet.

Om någon ser något fel med min teori, vänligen meddela mig så att vi kan prata om det. Ingenting är perfekt men jag skulle vilja höra andra tankar om den här idén, för personligen tror jag att hela saken på 1% stör mig. Jag undrade alltid hur att rädda Kurisu inte förstod dem från Alpha-linjen.

En snabb sak till vill jag säga. Hela showen är en slinga. Allt som händer i slutändan skulle bara ha lett till att han hade fallit i samma väg. Till exempel. Om Kurisu faktiskt dog innan han skickade sin första Dmail skulle hon ha varit död i Alpha-tidslinjen. Detta bevisar att Kurisu i det första avsnittet faktiskt aldrig var död utan bara förfalskade av framtiden Okabe. Ett annat exempel är när Kurisu går tillbaka i tiden för att rädda Okabe från att falla på R-världslinjen. När Kurisu och Okabe kysser i anime säger han att det inte var hans första kyss. Han sa att det hände när han var yngre. Jag tror att detta antyder att när Kurisu går tillbaka i tiden för att rädda honom från att falla på R-tidslinjen att han hade stött på det innan han ens träffade henne och den ursprungliga historien började.

Mayuris död orsaker tidsmaskinuppfinningen av Okabe, och det leder till Suzuhas ankomst, vilket kommer att påverka framtiden väldigt mycket.

du kan inte avbryta orsaken utan att ändra resultatet som hände. när du väl räddat Mayuri måste världslinjen ha förändrats kraftigt.

om du verkligen vill rädda henne i samma världslinje, måste du hitta en annan stark anledning för att se till att uppfinningen är komplett vid den tiden. det kan vara svårare än att bara gå tillbaka till den ursprungliga världslinjen.