Anonim

Persona 4 - VÄRLDSRECORD - 100% kompendium FÖRDELAD

Från kapitel 510 kan du se Tobi prata med Konan

Tobi råkar nämna det Izanagi är endast tillgängligt för dem med både Senju och Uchiha. Är det verkligen sant? För i nästa rad nämner han att det är kraften i Sage of Six Paths.

Det betyder att någon av nedanstående 2 saker inte är sanna.

  1. Vi vet att när Itachi förklarade Izanami för Sasuke, så hände han att han nämnde varför Izanami skapades. Det var för att Uchiha-folket då använde Izanagi av alla felaktiga skäl. Och de flesta av dessa Uchiha hade verkligen inte Senju DNA. Så om vad Tobi sa var sant, måste detta vara falskt.

  2. Om vad Itachi förklarade om Izanagis missbruk är sant och att varje Uchiha som känner till jutsu Izanagi kan använda den, var det Tobi nämnde för Konan fel.

Så vilket av följande är sant? Eller förmodligen vad Tobi berättade för Konan var ett plot-hole by Kishimoto?

2
  • Mitt tvivel är att om både Senju- och Uchiha-celler blandas, kommer inte Rinnegan att vakna?
  • Det här är en kommentar. Och de ska inte läggas upp som svar. Ändå, eftersom du är tveksam. Jag ska berätta för dig. Bara genom att båda DNA: erna väcker inte Rinnegan. Det har utvecklats från Sharingan. Det är din Sharingan som utvecklas och blir en Rinnegan. Det var därför Danzo inte hade Rinnegan.

Sammanfattning

Izanagi är en teknik tillgänglig för alla Uchiha-medlemmar med Sharingan, men den har olika effektivitetsnivåer:

Uchiha, härstammande från Sage, kan utföra Izanagi med sin Sharingan ... För att använda Izanagi till sin fulla potential måste användarna också ha de genetiska egenskaperna hos Senju, som också härstammar från Sage.

Så Itachi ljög inte, Obito ljög inte, och det är inte en plothål. Du kan se hur mitt svar kolliderar med det accepterade svaret.

Normal Izanagi

För vanliga Sharingan-användare kan Izanagi hjälpa dig att förändra verkligheten en kort stund.

Ofullständig Izanagi (det är bättre)

För Sharingan-användare med Hashiramas DNA förlänger det jutsuens livslängd. Eftersom Danzo hade Senju DNA i sin högra arm kunde han förlänga Izanagi för varje öga upp till en minut.

Danz transplanterade en del av Hashirama Senjus DNA i armen, vilket förlängde tidsperioden för varje Sharingans Izanagi till en minut. Men eftersom Danz inte är en Uchiha sjunker hans chakranivåer väsentligt varje gång en ny Sharingan används för att aktivera tekniken.

Den fullständiga formen av Izanagi (den bästa)

Slutligen har vi Uchiha-medlemmarna som kan kontrollera Hashiramas DNA Obito och Madara. Obitos Izanagi kan hålla mycket längre än Danzos (överlevande Konans signaturdrag), och han behöver inte använda några handtätningar. När det gäller Madara använder han aldrig Izanagi med Senjus DNA transplanterat i honom, även om det visas att Senjus DNA i slutändan läker hans högra öga.

Obito använder också Hashiramas DNA men, till skillnad från Danz , påstår han att han har fått kontroll över Hashiramas DNA och som sådan skryter han med den färdiga formen av Izanagi. Genom att visa bevis för detta påstående kunde Obito behålla den här teknikens kraft mycket längre med ett enda öga än Danz och kunde utföra den utan några handtätningar alls.

Madaras Izanagi-trick

Madara lät Izanagi aktiveras efter sin död, och hans blinda öga botades av Hashiramas DNA.

Men Madara hade planerat framåt: han hade planerat att en Izanagi skulle aktiveras någon gång efter hans död, förändrad verklighet för att återuppliva honom i utbyte mot hans högra ögons syn ... gick under gömning med ... en munfull Hashiramas kött som han transplanterade i hans sår .. i processen återställa hans högra öga.

Okej. Innan vi svarar måste vi överväga det faktum att Kishi sensei inte lämnar chanser för plothål.

De två fall där Izanagi diskuteras formellt är under:

  1. Itachi och Sasukes kamp mot Kabuto
  2. Konan vs Tobi-striden

Itachi förklarar för Sasuke hur Izanagi och Izanami är väldigt relaterade och vilken roll de spelade i Uchiha-historien. Emellertid nämner Itachi att Uchihas kunde använda Izanagi. Detta strider mot Obitos förklaring. Tja, inte riktigt.

Vad Obito sa var

Lägg märke till hur han sa Ofullständig form av Izanagi. I striden mellan Obito och Konan kunde Obito överraska Konan genom att fly henne 10 minuters explosion av pappersbomber, använder Izanagi. Detta ansågs vara den fullständiga formen av Izanagi (Obitos tankar) eftersom Obito hade kontroll över Hashirama Senjus DNA. Danzos Izanagi ansågs vara ofullständig på grund av den kontroll han saknade över Hashiramas DNA.

Så det finns två typer av Izanagi: den fullständiga formen och den ofullständiga formen. För att utföra hela formuläret behöver du full kontroll över Senju DNA och naturligtvis Sharingan. Den ofullständiga formen behöver dock bara Sharingan och en hel del chakra.

Följaktligen är båda fallen SANTA och lämnar inga tomthål. Verkar både Itachi och Obito hade rätt, men hela avslöjades inte.

Så vad gäller din teori:

  1. Vi vet att när Itachi förklarade Izanami för Sasuke, så hände han att han nämnde varför Izanami skapades: det var för att Uchiha-folket då använde Izanagi av alla felaktiga skäl. Och de flesta av dessa Uchiha hade verkligen inte Senju DNA. Så om vad Tobi sa var sant, måste detta vara falskt. SANN

    Om Tobi var sant skulle Itachis uttalande (eller hans förklaringar) vara falskt. Men tyvärr är Itachis uttalanden sanna; därför var Tobis förklaring fel.

  2. Om vad Itachi förklarade om Izanagis missbruk är sant och att varje Uchiha som känner till jutsu Izanagi kan använda den, var det Tobi nämnde för Konan fel. SANN

    Tobi bluffade Konan före hennes död. Tobis förklaring var fel.Han försökte överdriva sig själv.

  3. Oavsett om det är ett plothål av Kishimoto.

    Jag skulle inte säga att det var ett tomthål eftersom Tobi alltid hade en tendens att överdriva sig själv. Han kallar sig själv Madara hela tiden (innan Madara blev omanimerad).

Tobi / Madara var felaktig i många av sina uttalanden. Oavsett om en plothole / lögn / etc.

Det fanns detta exempel på Izanagi ... Sedan var det också den tid då han svor Sasuke att de 9-svansattacker han själv utförde, var en naturkatastrof och inte utfördes av någon, speciellt Uchiha. Även om han själv är Uchiha ...

Men igen, så var Itachi också. När han uppgav att Sasuke bara kunde bli den tredje som behärskar Mangekyo. Antyder sig själv och Madara. Men då fanns alla dessa i Izanagi-berättelsen, de hade alla Mangekyo. Låt oss anta att han inte visste den historien då. Det fanns fortfarande Madaras bror, som han berättade för Sasuke hade uppnått Mangekyo, som sedan stulits av Madara för EMS (enligt den historien). Låt oss anta att han inte visste om DEN historien vid den tiden heller. Shisui GAV HAN sin Mangekyo (den enda med en 4-sidig design och skulle sannolikt ha varit det mest kraftfulla EMS-paret om de kunde implanteras i någon. PLUS, Fugaku, som kunde styra 9-svansarna med sin. Även om Fugaku kan betraktas som fyllmedel och inte som kanon, är Shisui DEFINITIVT kanon, så hela situationen i Mangekyo, EMS, Izanagi / Izanami är extremt förvirrande om du försöker reda ut det baserat på deras uttalanden

Det vet vi alla:

Izanagi kan endast användas av dem med de genetiska egenskaperna hos Sage of the Six Paths. Uchiha, härstammande från Sage, kan utföra Izanagi med sin Sharingan. I utbyte mot den korta kontroll av verkligheten som den tillåter dem, blir Sharingan som Izanagi kastas med blind.

så av detta måste du vara ättling till Sage Of Six Paths, men det står inte att du måste ha både Senju och Uchiha's DNA. Som du har förklarat Itachi-berättelsen var dessa Uchihas inte Senju's, och de hade inte heller DNA, så Obito ljög (kanske visste han inte, eftersom han hade Senju's DNA + Sharingan, så han tänkte bara), mer sannolikt den här än ett tomthål.

Uchihas kan bara forma en ofullständig Izanagi. Det är därför du ovan säger ganska kort kontroll över verkligheten, även om det verkligen inte är så klart. Men många tidigare avsnitt, som folk redan har visat här, bevisar att det inte är ett komplott eftersom Obito vet att en Uchiha's Izanagi inte är komplett som en som också har Senjus DNA.

Folk verkar tro att en stor skillnad är att Obito skapar mycket längre alternativa verkligheter och han behöver inte handskyltar. Jag är inte säker men jag tror inte att Danzo använder handskyltar har något att göra med att det är ofullständigt. Troligtvis behöver han bara underteckna för att rikta sitt chakra mot dessa ögon eftersom de är på hans arm, snarare än ett normalt öga kopplat till hjärnan.

Vi vet inte heller säkert att Obitos Izanagi är komplett eftersom det kan ta 10 minuter. Han skulle inte ha behövt förändra verkligheten kontinuerligt på tio minuter. Han skulle bara behöva ändra händelsen innan han föll eller använda den en sekund för att komma ut ur gropen. Säkert inte använda det på 10 minuter. Han skulle falla i gropen i tio minuter. Så han skulle transportera kroppen så att han inte drabbades av bomberna under sitt maximala fem minuter. Och sedan 5 minuters användning av Izanagi för att ändra varje resultat av varje bombexplosion? Låter bara inte som det var vad han gjorde

Rinnegan vaknar bara i Indra-reinkarnation med Senju-krafter i Uchiha-kroppen, plus i dödsfallet (som Madara för ålderdomen eller Sasuke vs Madara medan Kabuto räddade honom för att injicera Hashi-celler). har inte väckt Rinnegan medan Sage path yep