Anonim

Dry Tooling Series avsnitt 6 - Specialtekniker -

I shonen anime finns det en typ av "etik" som betonar att någon når sin potential, blir störst, försöker oavsett vad, uthärdar osv. Men när jag har hört talas om det moderna Japan är det alltid som ett mycket affärsinriktat samhälle som pressar människor att arbeta och sådant, så jag skulle inte förvänta mig att den typen av etik skulle vara en del av det faktiska japanska samhället (jag vet inte mycket om detta ämne, så om jag har fel i det, snälla Berätta för mig).

Om det är sant, hur hamnade den etik i ett japanskt medium? Det enda svaret jag kunde tänka mig är genom äldre japansk och kinesisk litteratur, men jag känner inte att det är tillräckligt bra för att fullständigt förklara problemet.

3
  • sa du att det moderna Japan pressar människor att arbeta, eller hur? så denna etik kan bara vara en motiverande sak. de vill motivera sin ungdom att arbeta hårt och aldrig ge upp och kanske sträva efter den högsta framgångsgraden. kan du föreställa dig om alla människor i ett samhälle var så motiverade hur framgångsrika det skulle vara?
  • Möjligen, men det kan gå åt båda hållen; medan det finns något att vinna i den typen av etik, finns det också något att gå förlorat. Om jag verkligen vill vara störst, på det sätt som karaktärerna jag pratar om gör, kan jag inte följa order från chefer, jag måste gå över dem. Jag tror inte att ett svar på en fråga som denna kan vara tillräcklig utan att ta hänsyn till historiken.
  • Shounen-anime riktar sig till unga män, så det är också möjligt att etiken i shounen-anime utvecklades som en motståndare till de värderingar som samhället förväntar sig av vuxna män eftersom dess publik ville göra uppror mot dem.