Anonim

Topp 15 smartaste anime karaktärer | Komugi, Yumeko, Shikamaru

I de sista avsnitten av Code Geass R2 gav Lelouch order som "var min slav" eller "lyd mig". På detta sätt, till skillnad från när han använder Geass, kan han ge dem order ett obegränsat antal gånger.

(Code Geass Wikia)

Så varför använde han inte dessa beställningar på alla från början? På så sätt kunde han ha gett dem order när han ville!

1
  • Om någon har andra orsaker, vänligen nämna dem nedan.

Vid mycket från början, strax efter att han fick sina krafter, kanske Lelouch inte var säker på att det var möjligt att ge så kraftfulla order. Det är därför till exempel att Lelouch beordrade en kvinnlig student från akademin att gravera ett korsmärke på en vägg varje dag för alltid: att bestämma hur länge en geass skulle hålla. Förmodligen utförde han liknande experiment som inte visades för tittaren.

I vissa fall kan Lelouch vara moraliskt motstridigt om att lugna människor. I det sista avsnittet av R2 ser vi honom vackla om huruvida han ska använda en geass för att beordra Nunnally att ge honom FLEIJA-kontrollenheten. Det är möjligt att han kände på samma sätt om att använda sin geass också på andra människor. (Sedan kan det bara vara en speciell sak för Nunnally.)

Minns nu att människor kan avvisa en geass (åtminstone tillfälligt) om det är i stark konflikt med deras moral. Guilford, till exempel, skulle antagligen ha hittat idén att lyda noll till att vara helt motbjudande och kan ha motstått geass till en viss grad, vilket kunde ha kastat en skiftnyckel i Lelouchs planer. Det kan vara anledningen till att Lelouch istället gav Guilford att se honom som om han var Cornelia - för att kringgå den frågan.

Det finns antagligen några andra orsaker, som förhoppningsvis andra människor kommer att kunna komma med i sina svar.

4
  • Lelouch bekräftar faktiskt för CC när hon dyker upp efter att ha dödats i början att han experimenterar med sin Geass, han gjorde också ett experiment med en lärare när han fick reda på att Kallen inte faller under hans kommando en andra och tredje gång, detta bekräftar första stycket
  • 1 Lelouch är inte exakt moralisk motstridig med sin Geass eftersom han var mer än villig att förslav kejserliga domstolen, beordrade Suzaku att leva eller använda den på en adels livvakt, skulle tvekan vara mer än troligt att han reserverar sin användning, hans konflikt för att använda det på Nunnally och att få Shirley att glömma bort honom och hans förtvivlan när det av misstag användes på Euphie berodde främst på att han älskade dem alla 3, hans egen syster, flickan som föll för honom och han återgälde känslan för och hans första kärlek
  • Tredje stycket bekräftas när Euphie av misstag kastades med ordern att "Döda japanerna", hon motstod, som @senshin har sagt, Guilford som beordrades att lyda noll skulle inte bara strida mot hans natur utan hans lojalitet mot Cornelia som är lika stark eftersom det är på grund av hans känslor gentemot henne, visste Lelouch förmodligen detta och förklarade sin ordning i avsnitt 17 eller R2, men man skulle dock ifrågasätta varför Schneizel var så villig att "Serve Zero" men det kan bara vara så djupt inne i Schneizel vill kontrolleras
  • 2 den enda andra anledningen till att jag inte kan tänka mig att det inte är värt ett separat svar är bara den berömda ”tomtinducerade dumhet” men skulle serien igen vara rolig om Lelouch bara gick runt och beordrade alla att bli hans slav?

Jag gillar att betrakta dem som rent moraliska val, inte alls för att vara praktiska.

I början av R2 frågade Kallen om hon gav sig till att lyda noll, eller något därtill. Lelouch gör det klart att hon följde under sin egen vilja, vilket han antagligen ville ha för alla de svarta riddarna.

Observera att han bara beställde "Obey Me !!!" efter de svarta riddarna förråder honom * och lämnar honom utan trupper att befalla.

De andra ser jag som brist på val. Till exempel gav han inte Suzaku i det ögonblick han insåg att han arbetade för fienden (han kunde mycket väl ha sagt "Följ noll" vid den tiden och C.C. tuggar honom till och med för inte göra det) men han geasar honom bara i en mycket osäker situation (när båda var på väg att dödas).

* EDIT: Det finns faktiskt en annan anledning: (Lelouch tycker) NUNNALY är DÖD!. Kom ihåg att han gjorde allt för Nunnaly. Med Nunnaly, Shirley, Rolo och de svarta riddarna borta har han i princip inget kvar. Så den här punkten är ganska mycket en "Tja, knulla min moraliska kompass", och gör saker mer pragmatiskt.

Produktionsmässigt skulle det förmodligen bero på tillägg till drama. Jag tror att produktionen trodde (och jag tror också på oss) skulle vara tråkigt att ha Lelouch kommandot "Obey me" varje gång. Och naturligtvis, för att lägga till begränsning i beställningen och därmed lägga till en öppning för konflikter i berättelserna. Om ordningen "Obey me" alltid kommer att användas, kommer Lelouch mestadels att vara oövervinnlig och det kommer att förhindra vändningar på berättelserna - vilket gör anime roligare.

Jag håller med åsikterna från Secret. Men det finns en annan tillägg / ändring som jag skulle vilja göra i den.

Hans ursprungliga motiv var i linje för att avsluta Charles 'Hegemony och han hade folk i stöd för det, det var så han fick stöd från Black Knights. Men efter händelserna i tankekammaren när han stoppade Charles och Marianne hade han gjort en annan plan med Suzaku och CC. För att genomföra denna plan krävde han en armé som han varken kunde vinna genom att motivera dem genom sina motiv eller genom sin kejsarpost (eftersom han var en usurper). Därav Geass.

Sammanfattningsvis: Han hade en moralisk kompass som han senare kompromissade till förmån för det bästa (I stället för att hans moral förlorades efter Nunnalys död)

Jag tror att anledningen är mycket lättare än vad ni alla just har sagt. Det är troligt att lydnadskommandot inte kunde utfärdas eftersom alla andra personer som inte drabbats av geass skulle ha börjat misstänka att något konstigt händer och de skulle ha undersökt geass. Denna slutsats kan emellertid inte vara möjlig om den utfärdade ordern var som "från och med nu lyd mig men aldrig berätta eller hänvisa till vem som ger dig order".

Lelouchs geass-kraft ökade över tiden. Kanske var det inte tillräckligt kraftfullt att göra någon till sin heltidsslav förrän hans makt fick full styrka. Lelouch gjorde experiment i början för att testa begränsningarna och kapaciteten hos sin geass. Visst måste han ha undrat vad som skulle hända om han försökte kommandot "lyd mig".