Anonim

ritning anime tanjiro, nezuko kamado kimetsu no yaiba - cara menggambar anime

I kapitel 19 mot Rui äger dansen och den sanguine explosionen, har de en tidigare referens? eller är han ett deus ex författarens fel? Jag

behöver din hjälp

Det kan betraktas som en Deus ex machina. För att citera från sin definition:

... en plotapparat där ett till synes olösligt problem i en berättelse plötsligt och plötsligt löses genom en oväntad och osannolik händelse.

Det "olösliga problemet" här skulle vara kampen mellan Rui och Tanjiro, eftersom den senare var på väg att förlora till den förstnämnda till synes överväldigande styrka. Tanjiro upptäcker sedan en ny färdighet med hjälp av en annan andningsteknik och även om det kanske inte har "plötsligt löst" problemet, var det "oväntat och osannolikt" eftersom han bara visade sig använda vattenandningstekniker och det räckte att köpa tid för förstärkningar att komma fram, som vi ser i Avsnitt 20.

Men var detta ett fel? Jag tror inte det. Denna händelse var tänkt som början på att upptäcka Tanjiros förflutna. Personligen tycker jag att det var ett bra sätt eftersom det gör dig nyfiken på bakgrunden av Tanjiros familj, oavsett om de egentligen bara var en familj som tillverkar kol eller om det fanns något mer eftersom hans far verkar kunna andningstekniker. Fanns det förskuggningar före detta? Ingen. Snarare, detta är förebilden för något senare i berättelsen. Alla de obesvarade frågorna från den här delen kommer så småningom att besvaras senare när berättelsen fortskrider. Du kan läsa mangan eller vänta på att anime ska anpassa allt.

Det finns inte massor av förskuggningar, men jag skulle hävda att det inte är ett fel eller dålig berättande. Jag tycker att det var helt avsiktligt och fungerar bra i berättelsen.

Vi visste inte i förväg att Tanjiros far överlämnade en förmåga till honom, men vi visste att det fanns mer till Tanjiros far än det verkade. Muzan kände igen hanafudaörhängen första gången han och Tanjiro träffades, som skickades ner till Tanjiro från hans far. Så Tanjiros far var någon som en demonherre skulle komma ihåg och var rädd för att försöka döda den som hade på sig örhängen. Det finns också mysteriet med Tanjiros brännärr. Vi får inte veta under serien hur han fick det, så det är ett mysterium från hans förflutna. Det associerar honom symboliskt med eld, vilket får oss att tänka på mysterier i hans förflutna relaterade till eld, vilket så småningom leder till elddansen.

Deus ex machina blir dålig berättande när den förstör dramatisk spänning och konflikt. Jag tror inte att det händer här. Att låsa upp elddansen löser faktiskt inget av Tanjiros problem direkt. Det dödar inte ens Rui, fienden han kämpade med. I bästa fall håller det kampen så att Rui inte kan kidnappa Nezuko och köper lite tid för Tomioka att dyka upp och döda Rui. Och låsa upp elddansen skapar framtida berättelser. Det är ett nytt mysterium för Tanjiro att lösa ut, och också en ny utmaning för honom att ta reda på hur man använder det och hur man kombinerar det med hans vattenandningstekniker. Så jag tror inte att elddansen behövde massor av förskuggningar. Det är inte slutet på en berättelse, det är början, och jag antar att den utforskas djupare när historien fortsätter (i mangan eller i en andra säsong av anime som kanske förhoppningsvis kommer någon dag).