Anonim

50 animeöppningar - 2000-utgåvan!

Jag ska börja titta på Hayate no Gotoku anime och jag har inte läst mangan så jag måste veta om anime anpassade mangan noga. Jag hänvisar till alla animesäsonger och filmer.

1
  • Vilken säsong tittar du på? Det finns ganska mycket anime-originalinnehåll under den första säsongen (men de är fortfarande kanon, IIRC), andra säsongen håller fast vid mangan, tredje säsongen är något helt nytt, före den aktuella historien i mangan (fortfarande kanon? ) och fjärde säsongen följer manga, förutom de sista 2 episoderna (inte säker på om de är kanoner).

Som nhahtdh påpekade har den första säsongen mycket originalinnehåll i mangan, men tidsskalan är helt annorlunda. Inuti anime motsvarade den första säsongen mer än ett år, men i manga har bara 9 till 10 månader gått fram till dess.

Den andra säsongen håller helt fast vid mangan. Så det verkar inte som en fortsättning på första säsongen.

Historien om filmen: HnG Heaven is a place on Earth är inte alls relaterad till manga och det är den tredje säsongen också. Historien om den tredje säsongen skrevs dock av Hata Kenjirou (Mangaka of HnG).

De nya karaktärerna som introducerades under tredje säsongen finns i manga, men historien är helt annorlunda. Den fjärde säsongen HnG Cuties är en serie med 12 avsnitt. De första tio avsnitten är baserade på diskreta mangakapitel. Var och en tillägnad vissa karaktärer. De två sista avsnitten är inte i manga.

Sammantaget bör du prova!