Anonim

M416 vs House Campers, Epic Fight | PUBG Mobile Lite

Så jag läste igenom serien Fullmetal Alchemist nyligen. Jag märkte den här scenen nedan med mannen som antagligen var på väg mot döden och jag antar att det är hans "själ" som kommer ut ur hans mun. Jag undrade vad ursprunget till denna trope är, eftersom jag ofta har sett detta i andra mangor och anime.

Detta är ett urval av att ge upp spöketropparna. Uttrycket i sig härstammar faktiskt från King James-versionen av Bibeln

när Jesus var på korset var hans sista ord "Fader, i dina händer överlämnar jag min ande." När han hade sagt detta andades han sitt sista. "(New International Version) King James-versionen från 1611 gav emellertid den samtida formuleringen" ... och efter att ha sagt detta, gav han upp spöket. "

Tropen är en spinoff-version av den västra versionen Winged Soul Flies Off At Death. Den västra versionen användes först 1948 i en västerländsk animation

1948-korta "Back Alley Oproar" med Sylvester och Elmer Fudd. Sylvester insisterar på att sjunga när Fudd vill sova, och Sylvester hamnar så småningom i ett moln, komplett med gloria och vingar.

när det gäller att ge upp Ghost Trope är jag inte säker på när det först inträffade.

2
  • Detta är bra så långt som att förklara tropens syfte / funktion generellt, men det gör ingenting för att förklara varför just detta representation av det (själ som läcker ut munnen) inträffar.
  • @senshin Jag citerade det inte direkt men den första länken ger direkt svaret på detta "... Detta är en komeditropp som finns i anime och manga. Ibland kan en karaktär känna att de kan dö när som helst på grund av någon form av plötslig extern stimulering eller helt enkelt utmattning. Det kan bli att slå ut med ett plötsligt slag mot huvudet ... "

Enligt kinesisk traditionell medicin, när en person dör, flyr själen kroppen från en av dess öppningar (någon). Dessa övertygelser överfördes till de andra asiatiska kulturerna. Så själen som lämnar kroppen från munnen är en bekant bild som inte behöver någon förklaring för asiatiska människor.