Anonim

Vad är veckans olyckligaste dag? | Motiverande video | Tauqeer Niaz Tauqeer

I den ursprungliga Dragon Ball-serien inser Master Roshi (Kame-sennin) att Goku förvandlades till en häftig apa på grund av fullmånens effekter och kommer med en karakteristisk Dragon Ball-lösning - spräng bara den dumma saken! När allt kommer omkring, vem behöver det?

Efter detta återställs månen av Dragon Balls, om jag minns rätt. Senare spränger Piccolo upp den igen för att stoppa Gohans härjning under sin träning.

Det har blivit en slags stereotyp av Dragon Ball att människor ständigt blåser upp månen, och att ibland, när de gör det, har månen redan sprängts och ändå återkommer mystiskt bara för att blåses upp igen. Min fråga är, hur många gånger sprang månen upp? Och hur många av dessa förekomster var tomhål, om någon?

Den här forumtråden gör några osäkra påståenden om svaret på den här frågan. Jag var dock inte precis fylld av förtroende för dess noggrannhet.

Svar som täcker allt tillgängligt material (mangan, Dragon Ball och Dragon Ball Z-anime, filmer och Dragon Ball GT-anime) uppskattas.

Månen förstördes två gånger och återskapades två gånger.

Första gången förstördes den av Jackie Chun genom att använda en MAX Power Kamehameha i den 21: a Tenkaichi-turneringen.

Det återskapades senare under Goku träning med Kami, efter att Kami tog bort Goku's svans. Detta avslöjades under 23: e World Martial Arts Tournament.

Det förstördes sedan av Piccolo under sin träning med Gohan.

Från Dragon Ball Wikia

Efter detta visades jordens måne aldrig igen förrän Trunks Saga.

Nu går vi vidare till frågorna från forumet:

den där killen (hans namn flyr för tillfället för mig) som såg ut som Goku sprängde upp det i DBZ filmen Tree of Might

Den "en kille" som nämns här är Turles. Och det han sprängde var inte månen utan en Power Ball. Han hade skapat Power Ball för att få Gohan att förvandlas till sin Great Ape-form. Han förstör sedan Power Ball för att hindra sig från att förvandlas till en Great Ape, eftersom han hävdar att han skulle förlora sina förstånd om han gör det.

och förstördes det inte i DBGT när baby kom till jorden?

Mycket osannolikt, för jag minns i kampen mellan Goku och Baby på New Planet förvandlas Goku till Golden Great Ape på grund av reflektionen av Jorden och

folket som var närvarande för striden ifrågasatte var månen befann sig, inklusive en hjärntvättad Bulma och Baby själv, vilket gav en elusion till månens var.

källa: Dragon Ball Wikia

Men från Wikia själv,

I Dragon Ball Z avsnitt 118, "Frieza's Counterattack", kan månen ses medan jorden kort visas från King Colds rymdskepp. Månen dyker också upp i himlen i en scen i filmen Dragon Ball Z: Dragon's Wrath. Det är möjligt att månen återställdes när det blev klart att det inte längre skulle finnas hot från onda Saiyans / stora apor

Detta påminner mig om Dragon Ball GTs inkonsekvenser. Ändå var det officiella antalet gånger det förstördes 2.

5
  • Så i huvudsak, efter att Piccolo sprängde den, var den borta tills den återskapades vid någon ospecificerad tid som vi ser senare när Freeza och King Cold kommer till jorden.
  • 1 Eftersom den andra omskapningen aldrig visas på skärmen är det förmodligen därför det är så mycket förvirring om hur många gånger den faktiskt förstördes och om den hade återskapats varje gång den förstördes. I vilket fall som helst +1 för ett grundligt och välkänt svar.
  • GT är sedan lanseringen av Revival of F upphört. Det är inte Canon längre, så du kan ignorera allt som rör GT-historien
  • Jag tittar på DBZ just nu, jag är på ep 18, Goku är nära slutet av Snake Way (äntligen) och Gohan tränar med Piccolo och jag har precis sett månen efter att han redan har förstört den. Så jag hittade den här sidan så du ser den igen innan Trunks Saga. Tomthål kanske? Animatörer misstag.
  • @Lee Välkommen till Anime.SE :) Och ja det skulle vara ett misstag från animatörens sida. Men det finns en del resonemang i DBZ: Kakarot (videospel 2020), som motiverar månens utseende under Gohan-Piccolo-träning.

Om jag inte tar fel, två gånger.

Som du sa, efter första gången användes Dragon Balls för att återställa den. Efter andra gången minns jag en tid då Goku: s rymdskepp (där han kom till jorden) projicerade månen så att Gohan (?) Kunde förvandlas igen, varefter den förstördes av Piccolo.

Det är anledningen till att Vegeta var tvungen att använda en speciell teknik för att förvandlas till en Great Ape i sin kamp med Goku.

Slutligen, i GT, var de tvungna att använda jorden som en "måne" under striden med Baby, och en Blutz vinkar maskin under striden med Shenron.

Jag kommer inte ihåg någon annan gång månen var inblandad. Så jag tror att det förstördes två gånger.