Anonim

Handdukshuvud, släpvagn

Vilken logotyp är det här? Den är tryckt på en animes DVD-etikett. Omvänd bildsökning visar detta, vet någon den här logotypen?

1
  • Det är vap, inte "uap"

Jag tror att VAP är vad det faktiskt är. Deras webbplats finns här: Vapenligt animenewsnetwork:

VAP är ett dotterbolag till NTV (Nippon Television Network) Group.

Här är animenewsnetwork sida som visar alla anime Vap har varit inblandad i.

1
  • Enkelt svar, men ändå är vad jag vill!

Ja, jag vet att den här logotypen är från VAP underhållningsföretag.

Det är inte särskilt tydligt från deras Wikipedia- eller ANN-sida hur många filialer det här företaget har och vad de gör exakt men de verkar vara involverade i sändningar och uppenbarligen fungerar som en musiketikett förutom produktion eller licensiering och distribution av anime och spel.


Logotypen är ett typsnitt med skript med serifs och swashes. I skriften lägre bokstav v är ansluten längst upp där den nedre bokstaven u är ansluten längst ner, liknar a. Det är så man vanligtvis kan skilja på dem.

Att använda omvänd bildsökning efter teckensnitt och logotyper kan vara svårt. Även om kerning inte borde vara ett problem för OCR, smälts dessa bokstäver samman och bakas till artefakter och bullriga bakgrund.

Ett annat alternativ för att undvika misstolkning av logotyper är att leta efter produktkoder eller webbadresser på disken eller jackan och slå upp dessa istället för omvänd bildsökning.