Anonim

Armin Arlert blir en mörk gud

I avsnitt 25 av Valkyria Chronicles skjuter Maximilian (och det antas starkt att han dödar) Jaeger:

Ändå under krediterna i det sista avsnittet (26) ses Jaeger tydligt gå i bakgrunden på tågstationen:

Vad är affären här? Ble Jaeger inte skjuten? Eller blev han skjuten men överlevde? Och i så fall, hur i världen flydde han från resten av den smulna fästningen?

7
  • Jag redigerade Jaegers namn ut ur titeln för att inte skämma bort människor som läste genom förstasidan.
  • @atlantiza Jag förstår er poäng, men det gör frågan svårare att söka efter eftersom namnet inte finns där längre. Kanske borde vi starta ett metatema?
  • @Mystical Det finns redan en om spoilers - meta.anime.stackexchange.com/questions/100 Det accepterade och mest upprösta svaret föreslår att du inte tar med spoilers i titeln.
  • Jag förstår. Nu försöker jag tänka på ett bättre sätt att formulera titeln. Eftersom det verkar väldigt besvärligt med din redigering.
  • Egentligen, kom att tänka på det, är den nuvarande titeln verkligen så mycket av en spoiler? Det antyder att "något hände", men du kan verkligen inte göra så mycket av det om du inte har sett de senaste 2 episoderna.

Jag antar att det är typ av en komo. Det verkar verkligen som om Jaegar dödades och ingen källa kan hittas att han överlevde. På grund av detta är allt vi kan göra att spekulera - Och jag tror att det bara var en komo som "Hej, det är över, låt oss visa honom igen!".

Jag har inte sett anime, men i spelet (som anime baseras på från) besegrades Jaeger av Squad 7 under kapitel 17 där Squad 7 försökte komma tillbaka till Randgriz. Men på vägen finner de att Jaeger-enheten har spärrat den stora vaselbron medan Jaeger nu befaller den förbättrade Lupus Regnum.

Efter hans nederlag återvänder han inte till Maximilian och var han är okänd. Jag läste att det nämns honom i Valkyria Chronicles 3 men jag har inte spelat det för att bekräfta. Han kämpar inte för imperiet utan för Fhiralds framtida självständighet (under imperiets kontroll), så efter att ha sett de galliska milisen kontinuerligt få överhanden mot den överlägsna kanske imperiet och till och med inte använda sin nya Valkyria som imperiet gjorde, han såg antagligen att imperiet inte var vägen för honom att få självständighet för Fhirald och att det var möjligt för Fhirald att få sitt oberoende på egen hand.

När det gäller scenen i slutet av anime, kan det vara att författarna glömde Jaegers öde i spelet, kom ihåg det och gjorde en komo åt honom i slutet. Jag har inte sett honom bli skjuten i anime så jag är inte säker på hur stor en möjlighet det är att Maximilian misstog att han var död.