Anonim

Till Aru Pantsu ingen Railgun - Boss Fights

Indexavsnitt 14 runt 14:00 minuter.

Touma vaknar för att hitta sin högra hand på Misaka 10032 bröst. 10032 säger då att hon lade handen själv där och att hon läste elektriska strömmar för att mäta hans livstecken.

Med tanke på att Imagine Breaker är en passiv kraft, hur kan det vara möjligt?

Så är det

  1. En vit lögn. Hon läste inte honom. Inte troligt eftersom Misaka-kloner vanligtvis inte ljuger och visar lite känslor.
  2. Ett tomthål. De glömde bara vilken kraft som var i handen.
  3. En animation faux. Hon höll faktiskt hans vänstra hand i Light Novel.
10
  • kanske använder hon inte en metod som Imagine Breaker skulle avbryta, något som bara är generisk teknik eftersom det inte är som apparater och som stängs av om Touma använder sin högra hand till höger?
  • @ Memor-X hela det är sant Imagine Breaker fungerar bara på det övernaturliga, det finns ingen enhet i hennes händer, och hon nämner att mäta hjärnvågor ....
  • Det har visat sig att Touma alltid var vaken när han använder Imagine Breaker. Kanske aktiveras det bara inte om han är medvetslös?
  • @AyaseEri under bågen i Italien använder Amakusa-kyrkan Toumas hand för att förstöra magiska kläder medan han var medvetslös
  • Intressant fråga. Jag verifierade att det var hans högra arm i mangan, men jag skulle vilja se vad ljusromanerna säger. Kan det bero på att hennes kraft läser elektrisk ström internt (inuti armen) och inte kommer i kontakt med Imagine Breaker? Det fanns också några fall där Imagine Breaker inte var särskilt effektiv eftersom kraften regenererades för snabbt (En viss nivå 6 esper kommer att tänka på). Så det kan vara så att eftersom Touma är i direktkontakt med Misaka 10032s kropp, kan Imagine Breaker inte förneka hennes förmågor tillräckligt snabbt för att hindra henne från att använda dem.

Det här är inte mycket av ett svar, men eftersom frågan specifikt ställer om det finns en skillnad mellan ljusromanerna och de andra versionerna, här är mina resultat:

I Yen Presss engelska översättning av Ett visst magiskt index: Volym 3, vilken hand av Touma som Misaka 10032 håller i bröstet är ospecificerad. Här är citatet:

Slutligen märkte han Little Misakas händer som omfamnade en av hans.
Det gjorde det inte riktigt materia, men hon höll båda händerna mot bröstet ...

Dessutom är det inte heller specificerat vilken sida av sängen Misaka 10032 sitter på:

När allt kommer omkring var den enda personen i rummet Little Misaka, som tyst satt på en stol vid sängens sida -

Misaka 10032: s förklaring till varför hon höll Toumas hand mot bröstet är densamma i manga och ljusromanen: hon säger att hon mäter hans hjärnvågor och puls via bioelektricitet. Inte heller erbjuder mer insikt än så.

Av detta kan man hitta det rimligt att dra slutsatsen att det verkligen var ett fel som anime introducerade och att vi genom tvetydigheten i ljusromanerna skulle dra slutsatsen att det var Toumas vänstra hand eftersom det skulle vara omöjligt för Misaka 10032 att läsa hans bioelektricitet. från hans rätt.

1
  • Ha min tacksamhet, min röst och den gröna bocken.