Anonim

Varför inte Impmon gillar furbys D :?

I Digimon Tamersser vi Renamon försvinna eller tona ut efter att hon inte längre behövs flera gånger. (Till exempel försvinner hon i slutet av avsnitt 7, efter att Rika, Henry och Takato har räddat Guilmon.) Under tiden verkar Guilmon och Terriermon inte vara kapabla till detta: Takato måste bry sig om att dölja Guilmon (avsnitt 2) , och Henry måste passera Terriermon som ett utstoppat djur när han är hemma (ep. 1).

Varför är så fallet? Har det något att göra med själva monstren, eller är det en fråga om Tamerns förmågor? (Men Henry verkar vara kunnig nog för mig, så jag är inte helt övertygad om den teorin.)

4
  • Kanske är Renamon bara en av de tre som vet hur? Ep7 - När hon lämnar frågar Takato Rika om Digimon kan försvinna utan anledning. Rika säger förmodligen, eftersom Digimon bara är data
  • Det är rätt, men i det avsnittet är det Takato som handlar om oåterkallelig försvinnandet av Digimon, och det verkar annorlunda än vad Renamon gör. (Hon försvinner nästan på samma sätt i det avsnittet, där en del av hennes kropp ser ljusare ut, och det skiljer sig från hennes "normala" försvinnande, där det bara ser ut som att hon sprids eller bleknar ut på en gång.)
  • Det har gått flera år sedan jag har tittat på tamer, så måste ve tolkade scenens sammanhang baserat på wiki-texten
  • Jag tror att det bara är en av Renamons färdigheter, men har inte hittat bevis ännu.

Renamon är baserad på / starkt påverkad av den japanska kitsune, som har mystiska förmågor, mest känd som illusioner. Utöver det har Renamon ninjaliknande hastighet, och jag skulle säga att det är en kombination av båda som den använder här.

Blink ett öga så kommer du att sakna det. En stund är den där, den andra är den borta och lämnar bara en blekande stand-in-illusion av sig själv (vilken trickster), eftersom den antagligen gömmer sig i skuggorna eller träden. Eller det är faktiskt att använda illusionsförmåga för att rakt upp bli osynlig under längre perioder (det måste vara svårare att följa, men vem vet).

Poängen är att dessa förmågor måste balanseras för slagsmål - kan inte bara ha Renamon "godmode" och förbli helt osynlig, trots allt. Det är därför jag antar att det måste stå helt stilla och koncentrera sig för att faktiskt bli och förbli osynligt, och därför skulle det vara mindre beskattande och att föredra att använda sin hastighet för att hoppa iväg och lämna en stand-in-illusion från det fysiska gömstället. när det är möjligt.

En kitsunes mystiska krafter ökar med åldern och mängden svansar de har - från en, upp till nio svansar (se Kyubimon, Renamons Champion-nivå). Ninetales från Pokémon, nio-svansar Kurama (Kyuubi) från Naruto... kitsune är en stor, stor sak i japansk mytologi.

Renamon bleknar ut för att hon rör sig snabbt än ögat kan se. Se renamon vs deathbattle för att se hur fort hon är. Vet inte hur rika och renamon pratade i det ena avsnittet där alla tittade runt dem slutade röra sig.

1
  • 1 Källor? Inkludera dem i ditt svar.