Anonim

Gratis Tarot- och Oracle-kort Demo 2020-06-22

OK det här är ett långt skott eftersom jag bara minns två scener. Det har bara fastnat med mig och jag skulle vara väldigt intresserad av att ta reda på vilken anime det var. Jag såg det för ungefär 14 (kanske 15) år sedan och jag vet inte om det var nytt då eller inte (förmodligen var inte anime någonsin en stor sak i Storbritannien då). Jag tror att jag såg det på Bravo-kanalen men jag gissar eftersom det var den enda kanalen som var villig att visa anime som hade något fjärrintressant (andra kanaler hade kraftigt redigerat Kiddy grejer).

Den första scenen jag minns var en avstängning från två guider (eller magiska användare). En var en gammal man på marken, jag tror att han hade vitt hår. Han stod inför en ond trollkarl som svävade en bit bort (ändå kunde de höra andra som de alltid verkar göra i anime). Den gamla trollkarlen sköt någon form av magisk pil som han verkade mycket säker på skulle döda denna onda trollkarl men den onda trollkarlen blockerade den med handflatan som var i en vit handske med ett pentagram uppåt och nedåt. Den gamla trollkarlen greppade sedan om hans hjärta, blödde som om den slogs av pilen (som fortfarande var i den onda trollkarlens hand som verkade opåverkad av detta), chockad över vad som hade hänt och föll sedan ner, antagligen död. Den gamla trollkarlen skrattade.

Den andra scenen var av någon kvinna, förmodligen viktig men jag kommer inte ihåg varför - jag tror att den onda trollkarlen ville ha henne för något? Hon vred av smärta på golvet. Det är dagsljus och de skulle på en äng eller slätter (kort gräs och där hon rullade var det bara smuts). Hon slutar vrida sig men fortsätter att skaka och börjar skrämma, hysa. Plötsligt dyker något ut ur munnen och börjar komma ut ur henne, det blir en jätte vitrosa mage som snabbt vrider sig bort. Hon överlever prövningen och ligger där skakande och återhämtar sig. Det finns en röst över två män som jag tror var med henne men inte visade på den tiden. En är yngre som frågar vad som hände och en är äldre (möjligen den gamla trollkarlen jag nämnde tidigare) förklarade att hon födde en mage och detta berodde på mörk magi. Märkligt nog verkar ingen av dem förvånad över det faktum att det finns en mage som är nästan lika stor som en vuxen människa eller är orolig för att magen kan bli en jättefluga (som är irriterande skadedjur när de är små och svängbara - en jättefluga är bara ... Ick)

Jag är inte säker på vilken inställning det är från mitt minne. Kläderna är enkla men också något du kan förvänta dig i äldre Japan - kläder och grundläggande vanligt tyg. Jag minns inte byggnaderna men jag tror att det är tider före maskinen så jag tror inte att det finns bilar eller vapen.

Animationsstilen har den äldre grannare strukturen som alla äldre anime verkar ha - något mellan Violence Jack och CyberCity Oeda 808. Jag tror att det var en film / OVA snarare än en serie men jag kan ta fel. Jag får intrycket av att det var en typ av "inte för barn" anime (även om jag var barn då) men jag gissar på det för då var det de enda jag tittade på (förutom Vampire Princess Miyu) och eftersom det var en "efter 22:00 vattendrag" sak.

Jag har egentligen inte så mycket mer detaljer än det här, jag är ledsen men det stannade hos mig och kan inte tycks hitta det när jag gör mina sökningar. Om du alls kunde hjälpa till skulle det uppskattas. Om du löser det här får du min oändliga tacksamhet och jag skulle till och med ge dig min sista roll om jag faktiskt åt dem.

Det här låter som Dömd Megalopolis.

(Från Wikipedia):

Dömd Megalopolis ( Teito Monogatari?) Är en övernaturlig / mörk fantasianime. Det är en bearbetning av den historiska fantasyromanen Teito Monogatari av Hiroshi Aramata. Anime är mörkare, mer våldsam och sexualiserad än någon tidigare anpassning av romanen; ett konstnärligt beslut antagligen inspirerat av den ekonomiska framgången med OVA Legend of the Overfiend. Liksom sin föregångare live: Tokyo: The Last Megalopolis, är anime bara en anpassning av den första 1/3 (de första fyra böckerna) i originalromanen.

Det släpptes av Toei 1991 som en 4-delad OVA. 1995 fick ADV Films rättigheterna till anime och släppte den på en kassett-serie med fyra volymer i USA, under titeln Doomed Megalopolis. År 2001 släppte ADV hela serien på en DVD-utgåva med två skivor. Denna version hade dock inte det ursprungliga japanska soundtracket eller några specialfunktioner. Så småningom samlade ADV rättigheterna till de ursprungliga japanska rösterna och släppte 2003 en förbättrad version med titeln Doomed Megalopolis: Special Edition, där det japanska språket var tillgängligt och bonusfunktioner, såsom intervjuer och dokumentärer, lades till. [

Det är runt rätt tidsram, även om det inte listas under de program som sänds av Bravo.

Huvudantagonisten är en ond trollkarl med vita handskar med ett pentagram på, och i början av filmen blockerar han pilen:

Början av filmen har den här gamla killen:

Det finns också den här scenen:

Mer information:

  • Min anime-lista
  • Wikipedia
  • Anime News Network
1
  • Det är allt! Tack så mycket - du är en legend! glädjedans