Anonim

Denna American Life Podcast # 605 Kid Logic 2016

I ep.23, efter att båda huvudpersonerna fallit i det kalla vattnet under bron (förvånande, utan att bryta några kroppsdelar i så grunt vatten), föreslår Ryuji till Taiga och berättar för henne att de kan stanna på flykten tills han är 18 och sedan gifta sig .

Från USA: s ambassadinriktning om japanskt äktenskap:

I artikel 731 till 737 i den japanska civillagen anges följande krav:

  • Den manliga partnern måste vara 18 år eller äldre och den kvinnliga partnern måste vara 16 år eller äldre.
  • För amerikaner måste du dessutom kunna gifta dig lagligt i ditt hemland. om äktenskapens lagliga ålder hemma är 18 år kan du inte gifta dig tidigare än i Japan.
  • En kvinna kan inte gifta sig inom sex månader efter upplösningen av sitt tidigare äktenskap. Enligt japansk lag är detta för att undvika förvirring beträffande identifieringen av ett barns far om en födelse inträffar nära i tid till slutet av äktenskapet.
  • De flesta som är släktingar med blod, adoption eller genom andra äktenskap kan inte gifta sig i Japan.
  • En person som är under 20 år kan inte gifta sig i Japan utan förälders godkännande.

Den sista raden innebär att de måste hålla på språng i ytterligare två år om de skulle gifta sig utan samtycke.

Är det tänkt att illustrera ett misstag orsakat av brist på information med tonårstecken, eller fanns det ett sätt för dem att gifta sig utan föräldrarnas samtycke?

3
  • föräldras samtycke kanske inte är fallet eftersom Ryus familj vet om det och de godkänner det. Och för att springa kan det betyda att vara tillräckligt mogna för att ta ansvar när de når den åldern.
  • @mirroroftruth betyder det att kvinnan (under 20) kan gifta sig utan föräldrarnas samtycke?
  • Jag vet inte om det fallet. Men Taigas förälder kan godkänna det om vi tittar på förhållandet mellan Taiga och hennes föräldrar i slutet.

Så jag ska erkänna att det har tagit lång tid att undersöka denna fråga, men min slutsats är alltså:

De var förälskade tonåringar, medvetna om att de inte kunde bara rymma.

Jag tror är att de kunde inte har gått direkt och skulle behöva vara på flykt i ytterligare två år för att uppfylla japansk lag.

Inte bara det där, men verkligheten att räkna ut hur man ska överleva medan man lever så - ett ämne berört mot slutet av serien, men inte riktigt fullständigt utarbetat - skulle sannolikt ha visat sig vara för svårt för dem att överleva. Utan någon stadig inkomstkälla, och till och med med ett ställe att bo, skulle deras chanser att överleva utan ett större supportnätverk (ja, förutom sina vänner) ha varit väldigt, mycket små.

Det finns dock kryphål i detta scenario. Det vill säga det finns rimliga scenarier som kan ha inträffat som skulle ha rensat dessa hinder.

Vänligen notera: dessa är antagande och baserade endast på de bevis vi har till hands. Jag skulle inte säga alls att detta skulle inträffa; Jag ville utforska möjligheten.


Från och med Taiga kan vi se att det finns sprickor i hennes relationer med hennes föräldrar. Vid denna tidpunkt vet vi detta för

Taiga stormade inledningsvis för att hennes mamma är gravid och kommer att introducera ett nytt barn i sin familj. Taiga tar hänsyn till detta och vill hellre inte vara i sin mors familj. Hennes far har redan lämnat staden och skulle inte kunna vara "förälder" av något slag för henne.

Med tanke på det, och hur deras förhållande hade utvecklats vid den tiden, det skulle kunna ses att Taiga kunde ha fått godkännande från sin mamma att gifta sig.

Observera att i det senaste avsnittet kunde en röstbrevlåda som lämnades av Taigas mamma som lät som rasande avgång ha rensat vägen till att hon blev frigjord (som jag som amerikaner förstår det) och skulle ha varit början på att hon skulle kunna att gifta sig före 20.

Från Ryuujis sida är hans perspektiv mycket mindre tydligt på grund av hans familjära omständigheter, men det finns en vinkel som kunde ha utnyttjats.

Efter att han sprang iväg med Taiga hade Yasuko börjat se Ryuuji som mer en självständig man. Trots att hennes brinnande önskan var att hennes son lyckades akademiskt - en del där hon misslyckades och verkligen ville ha sin son inte att misslyckas - efter hans korta men skarpa tillrättavisning kunde hon ses som respekterar Ryuuji bara lite mer.

Även om Yasuko var hjärtskadad, kunde man anta att Ryuuji kunde ha bett henne om hennes godkännande ... efter att hon hittades.

Observera att Yasuko avbröt all kommunikation med världen, i huvudsak efter att Ryuuji sprang iväg. Det enda sättet att någon kom i kontakt med henne var att berätta för henne att Ryuuji var med sina föräldrar.

Det skulle ha öppnat dialogen något, och skulle kunna har tillåtit Ryuuji att få sin mammas tillstånd att gifta sig.

Om jag minns rätt skulle de bo hos Ryujis morföräldrar - (Wikias artikel - Valentindagens tredje stycke) - som sedan skulle fungera som vårdnadshavare för dem.

Ryuuji och Taiga packar för en lång resa; men när Ryuuji spionerar Yasukos anteckning inser han att hon hade sprungit bort, som ett barn, och han övertygar Taiga att de skulle besöka hans farföräldrar

Om vi ​​antar att lagarna är lika här, kan föräldras samtycke ersättas med samtycke från en vårdnadshavare.

3
  • 2 Det skulle vara trevligt om du citerar källan till "de skulle bo hos Ryujis farföräldrar" - manga? anime? LN?
  • Jag pratar om anime här. Såvitt jag vet är mangan ännu inte vid den tidpunkten, och LN publicerade fortfarande när anime var klar.
  • 2 Legal Guardian i papper. . . vilket inte är Ryujis farföräldrar