Anonim

Naruto möter den andra Jinchuriki för första gången

attacken i fråga är nära 2:40 här https://youtu.be/-J7V4YykpY4?t=160 (avsnitt 456?)

hur överlevde han den attacken? Ska inte Amaterasu ha bränt kroppen till ask?

Kanoniskt sett kan Amaterasu inte bränna igenom tailed odjurets kappa (se spoilerbild nedan). Odjurets Chakra skyddar dem från effekterna. Detta visas i Naruto kapitel 697

Medan scenen du frågar om delvis fyller, vet vi några element om både Amaterasu och odjurets mantel som kan ge ett svar.

Beast Cloak
Tailed odjurets kappa, medan den är aktiv, ger raidläkande effekter. Så medan Yagura är i odjurformen läker odjurets chakra ständigt medan Amaterasu brände. Så småningom intog Amaterasus makt Yaguras odjurforum och tvingade honom att återställa sitt mänskliga tillstånd.

Amaterasu
När Amaterasu är aktiv finns det bara en handfull metoder för att släcka lågorna. Det kommer så småningom att brinna ut efter 7 dagar och nätter eller om användaren påminner om lågorna; det som kommer först. Så efter att Yagura återgått till sitt mänskliga tillstånd släckte Itachi flammorna för att inte döda honom, utan att immobilisera honom.

itachi kunde ha dödat yagura och bränt honom levande men han valde att inte helt döda honom för att akatsuki behövde kroppen av yagura för att slutföra gedo-statyens jinjuriki.

1
  • Välkommen till Anime & Manga! Frågan frågar verkligen inte varför Itachi sparade sitt liv, utan snarare hur Yagura överlevde Itachis attacker