Anonim

YUI - \ "Again \" engelska omslag av: Riverdude (från Fullmetal Alchemist Brotherhood) [MALE VERS.]

Vad försökte Yui göra i slutet av OreGairu säsong 2?

Jag tolkade det på tre sätt:

  1. Hon kommer att kämpa för Hachiman och förklarar krig mot Yukino.
  2. Hon försöker behålla gruppens status quo och bara få dem att vara vänner för alltid.
  3. Hon ger upp Hachiman och låter Yukino få Hachiman samtidigt som hon får Yukino att erkänna sina egna känslor för honom.

Vilken har rätt?

Min egen tolkning skiljer sig faktiskt från någon av de du har listat.

Vi upptäcker under de senaste episoderna av säsong 2 att Yukinoshita har mycket problem med att ens identifiera vad det är hon personligen vill ha. Där Hikigaya måste ha en extern anledning för att hjälpa människor men annars är otroligt självförsörjande behöver Yukinoshita en extern anledning för att göra praktiskt taget vad som helst (främst via sin mor och syster), och när hon väl har en extern anledning tvingar hon sig själv till överensstämmer med det. Yuigahama kanske inte är intellektuellt ljus, men hon är otroligt uppmärksam när det gäller människors känslor och sociala signaler, och hon har upptäckt detta faktum. Hon är också helt medveten om att Yukinoshita börjar känna sig romantiskt benägen till Hikigaya, vilket sätter Yuigahama på en mycket svår plats: hon vill behålla sin vänskap med Yukinoshita, men hela anledningen till att hon blev vän med henne i första hand var att komma nära Hikigaya på ett sätt som inte får henne att dömas eller uteslutas av hennes sociala krets.

Dessutom är Yuigahama medveten om att Hikigaya genomgår en emotionell förändring av sig själv och låter sig komma närmare både henne och Yukinoshita. Detta är samtidigt spännande (för att det betyder att hon framgångsrikt har fått honom att märka henne, äntligen) och skrämmande (för att hon inser att hon är i en kärlekstriangel, och att han väljer en av tjejerna kommer att förstöra deras nuvarande sociala relationer oavsett Vad).

Så frågan blir: hur kan Yuigahama vinna vad hon vill mest (ett romantiskt förhållande med Hikigaya) utan att förstöra deras nuvarande sociala dynamik? Först och främst kan hon inte komma ut och uttryckligen erkänna Hikigaya. Oavsett hur han reagerar på det är deras sociala dynamik död (detta är samma problem som kom upp med Ebina / Tobe-interaktionen tidigare under säsongen). Dessutom känner hon sig skyldig i att dra nytta av Yukinoshitas uppenbara brist på erfarenhet när det gäller att hantera romantiska känslor.

Svaret som hon kommer fram till är hennes dubbla date (som värnar och firar deras nuvarande sociala dynamik) och den slutliga konfrontationen med Yukinoshita (som kan förstöra deras sociala dynamik).

Problemet är att eftersom Yuigahama inte uttryckligen kan säga vad hon vill säga, måste vi till stor del lita på undertext. När jag läser det går undertexten så här:

  • Hon ger kakorna till Hikigaya. Detta är en tydlig indikator för både Hikigaya och Yukinoshita att hon är intresserad av Hikigaya; hon medger tyst att han var den hon ville göra kakor till hela tiden.
  • Hon säger sedan till Yukinoshita att hon "vill ha allt". Min läsning av detta är att hon säger, "Jag vill ha Hikigaya, men jag vill också behålla min vänskap med dig." Naturligtvis finns det bara ett sätt som detta kan fungera, det vill säga om Yukinoshita ger upp sina egna känslor för Hikigaya.
  • Hon försäkrar sedan Yukinoshita att om Yukinoshita lämnar allt åt henne, kommer hon att se till att resultatet blir. Den här lilla manipuleringen är ganska lysande (och underhand) eftersom den spelar in i Yukinoshitas oförmåga att identifiera och agera efter sina egna önskningar. Yuigahama säger, "Jag vet att det är svårt för dig att agera på dina önskningar, så varför inte agera på mina önskningar istället? Jag kommer att ge dig den vänskap som du aldrig har kunnat vinna på egen hand så länge du ger upp din önskan om Hikigaya. "

Och vid denna tidpunkt har Yuigahama vunnit matchen med kärlekstriangeln. Tills det vill säga Hikigaya griper in med sitt insisterande på att Yukinoshita behöver lösa sina problem på egen hand, annars kommer hon aldrig att fly från den cykel hon för närvarande sitter fast i.

Vid vilken tidpunkt den riktigt fascinerande delen av denna scen inträffar, det vill säga att Yuigahama säger att hon trodde att han skulle svara på det sättet och omedelbart ryggar ner. Implikationen här är att Yuigahama gick in i hela denna gambit och trodde att hon förmodligen skulle misslyckas, men gjorde det ändå för att hon inte tyckte att status quo kunde upprätthållas och att tvinga sin vän och hennes kross för att möta de känslomässiga strömmarna som ligger bakom deras lilla trekant var önskvärt även om det leder till att hon förlorar Hikigaya.

Jag trodde kanske Yui föreslog att dela Hikigaya, eftersom det fanns antydningar om att de hade kommit till en förståelse om honom.

Den delen där Yui sitter obekvämt nära Yukinoshita verkar föreslå en särskild förändring i kärlek. Jag trodde att detta indikerar möjlig yuri, men hon gillar fortfarande Hikigaya och hon vet också att Yukinoshita gillar honom. Om alla gillar alla, varför tvinga ett val.

Både Yukinoshita och Hikigaya är mycket lika på många sätt. Det behöver inte sägas att både Yukinoshita och Yuigahama har fantastisk kvalitet och är underbara vänner, men ju längre tid det tar, desto mer smärtsamt kan det bli. Jag kan se att detta är ett stort problem med tanke på situationen.

Själv kunde jag inte instämma mer med Hikigayas interjection. Om han inte sa något skulle Yukinoshita ha förlorat mycket mer än bara en chans med Hikigaya. Just nu går hon igenom en förändring och behöver tid. Det är viktigt för båda att äntligen komma ut med sina känslor. Men om Yukinoshita inte kan få sina egna tankar och känslor tillsammans kommer hon inte att kunna bestämma själv. De kan göra det känt för Hikigaya deras sanna känslor och slutligen sätta bollen i hans kvart. Han kan vara tät men jag tror att han förstår situationen helt och behöver lite tryck för att komma med sina egna önskningar. I slutändan, även om båda eller en går tillbaka, är det fortfarande upp till Hikigaya att hitta sin egen väg eller sitt beslut.

Vi måste komma ihåg att Hikigaya har en historia eller till och med lite posttraumatisk stress när det gäller avstötning. Jag menar att vi har träffat två andra kvinnor i hans liv som har avvisat honom. Så det kan vara lite svårt för honom också. Någon kommer säkert att skada sig på något sätt vilket suger tror jag.