Anonim

I Code Geass, särskilt i den ursprungliga japanska versionen, kan vi se att det var något som en produktplacering utbyttes (som visas i det här svaret) mellan serien och Pizza Hut.

Senare i serien, C.C. börjar ha klistermärken och en gigantisk plysch av vad som verkar vara Pizza Huts maskot, som heter Cheese-kun.

Nu, när Code Geass först uppträdde i väst, märkte jag inte att Pizza Hut hade något som Cheese-kun i Australien, men det verkar återigen att det var ett försök att ta bort Pizza Hut-referenser från serien när den lokaliserades i västerut.

Så jag undrar, finns Cheese-kun i Japan? I så fall existerade den före eller efter Code Geass? Vem skapade det, författaren till Code Geass eller Pizza Hut? Och representerar den fortfarande Pizza Hut nu?

1
  • Jag minns att Cheese-Kun var den officiella maskoten för pizzahytten Japan runt 2008/2009.

Så jag undrar, finns Cheese-kun i Japan? I så fall existerade den före eller efter Code Geass?

Ja, Cheese-kun finns IRL och föregår Code Geass. Se till exempel denna 13 augusti 2006 Wayback Machine-ögonblicksbild av en sida på Pizza Huts japanska webbplats, som innehåller bilder av Cheese-kun.

Och representerar den fortfarande Pizza Hut nu?

Facebooksidan /pizzahut.japan (Pizza Huts officiella sida för Japan) gjorde ett inlägg som innehåller en bild av Cheese-kun för bara några timmar sedan, så jag tänker ja.