Anonim

BLASTR FANGRRLS FEB HANGOUT (upprepa) | SYFY WIRE

Till exempel är Shonen inte en genre i sig utan snarare en måldemografisk. Du kan inte säga att Death Note har något liknande med HunterxHunter.

Men Superman, Batman och Spiderman är alla superhjältar. Även om de har science fiction eller fantasyelement inom dessa berättelser är huvudvinkeln inte på science fiction eller fantasyelementen.

Återigen är detta inte tänkt att bash Western Comics utan snarare att ställa en självkritisk fråga. Om vi ​​har självkritik skulle komikindustrin återuppliva och kanske börja flytta från Superhero-genren till mer spännande territorium.

2
  • Death Note är inte mainstream. Till och med Hunter x Hunter matchar inte populariteten hos Superman, Batman och Spiderman. De tre bästa shonen mangaserierna är One Piece, Dragon Ball och Naruto, och de är lika lika de tre superhjältserierna. Hur som helst, om du vill ha västerländska serier som inte handlar om superhjältar så finns det ett stort urval att välja mellan, även om de inte alla är vanliga.
  • Scott McCloud gjorde bok som heter Förstå serier där han gör en mycket övertygande punkt på varför manga känns annorlunda än serier, inklusive de olika genrerna inom mediet. Superhjältserier är verkligen en välkänd och populär aspekt av amerikanska serier, men de är vad de är men kulturen och arvet från det land de kommer från. Serier idag är en återspegling av samhället, i inverkan av manga och serier på varandra kan ses så långt tillbaka som på 1980-talet.

Du jämför äpplen med Ferraris här.

Västerländska serier när vi konsumerar dem lägger mer tonvikt på karaktärerna själva som deras försäljningsargument och charm, vilket är den främsta anledningen till att alla tre av de serier du har nämnt har fått höra och berättas om och om igen, och alla finns i deras egna universum, med liten eller ingen blödning.

Manga när vi konsumerar det lägger mer tonvikt på historien som helhet snarare än karaktärerna i berättelsen. Två tecken kan ha samma eller liknande namn, men det betyder inte att de är samma karaktär. Det finns vissa undantag från detta, eftersom vissa mangaka har skapat universum för sina berättelser, men det är ganska ovanligt idag.

Demografi - det är där du kommer in shonen manga till exempel - bara bestämma vem historien marknadsförs mot. Det finns likvärdigheter av vissa författare till vad man skulle kunna överväga shonen Spider Man, och det finns minst en eller två berättelser där ute - varav en jag tänker på just nu skulle vara The Killing Joke - som kan övervägas seinen.