Anonim

Owl City - Lonely Lullaby (Lyric Video)

I avsnitt 24 av Monogatari Series andra säsong, medan Kaiki är i telefon med Senjougahara, visas en bild av henne utanför hans fönster. Under deras konversation finns det flera andra liknande bilder.

Vad ska den här bilden representera?

Det första att notera är att detta är en tydlig hänvisning till Blade Runner, den amerikanska scifi klassiska filmen. I själva verket är det samma hänvisning som gjordes i Uchouten Kazoku (se Är "wakakusa" -annonsen en hänvisning till något?), Nämligen de berömda geisha-annonser i Blade Runner som spelas flera gånger under hela filmen. Dessa annonser är för det gastrointestinala läkemedlet "Strong Wakamoto", som är en riktig produkt som är ganska populär i Japan, men i huvudsak endast känd i väst genom sin anslutning till Blade Runner. Det är inte ovanligt att den här scenen hänvisas många gånger i olika verk, eftersom det är en av de mest minnesvärda scenerna i filmen och spelas flera gånger.

Här är den synliga texten från OP ovan , vilket lätt kan vara slutförd till ("kyouryoku wakamoto") vilket är exakt vad de ursprungliga Blade Runner-annonserna sa och även produktens namn. Det finns också det ikoniska pillret som sväljer animationen lite senare, vilket återigen är en mycket stark hänvisning till originalannonsen:

Klicka för stor animerad GIF

När det gäller varför just annonsen spelas här är det omöjligt att vara säker, men det finns flera möjliga skäl. Naturligtvis tenderar Monogatari att slänga massor av referenser bara för att hålla tittarna på tårna, och detta är förmodligen en av dem. På en djupare nivå kan den användas på ungefär samma sätt som originalannonsen, för att desorientera och förvirra tittarna. Naturligtvis, med tanke på att geisha är tänkt att vara attraktiv, är en tredje möjlighet att detta är en metafor för att visa att Kaiki har en viss attraktion mot Senjougahara (det finns också några andra ledtrådar till detta i Koimonogatari).