Anonim

Superior Drummer 3: The Making of

Uchiha Madaras plan A för hans väckelse var att få Uzumaki Nagato att använda Rinnegans väckelsejutsu (Gedo Rinnei Tensei no Jutsu). Men när Nagato använde denna jutsu för att återuppliva alla i Konoha nämnde han att han inte kan återuppliva alla. Han kan bara återuppliva de som nyligen dödade som visas på bilden nedan.

En annan version av översättningen är tydligare genom att det finns en tidsgräns för hur länge någon kan dö innan han återupplivas med denna jutsu.

Vilket innebär att om man dog för länge sedan, skulle det vara omöjligt att återföras med denna jutsu. Detta passar också det faktum att han inte använde jutsu för att återuppliva Yahiko. Eftersom han inte kan.

Efter att han använt det återupplivades alla till staten precis innan de dog.

Madara dog i ålderdom. Om Nagato återupplivade honom med den jutsu, skulle Madara inte återupplivas som den gamla Madara som är på väg att dö? Är detta en miss från Madaras sida? Vad är logiken bakom Madaras återupplivningsplan? Varför tror Madara att hans plan A är en perfekt plan (eller den bättre planen), som visas när han klagade på Obito för att ha väckts till liv igen med Edo Tensei?

1
  • Ett råd: håll dig till de officiella översättningarna.

De fullständiga gränserna för Rinnegan har aldrig visats. Nagato sa inte att han bara kunde återuppliva de nyligen döda, bara att han inte var för sent för att återuppliva Konoha. Den bästa gissningen är att det krävs mer chakra för att återuppliva någon som har varit död länge, och Nagato var mycket låg på chakra efter sin kamp med byn och Naruto. Han förbrukade alla sina återstående chakra när han använde Rinne Rebirth och dog på grund av brist på chakra. De fullständiga gränserna för återfödelse gavs faktiskt aldrig och jutsu användes bara två gånger under mycket olika omständigheter. När kungen av helvetet användes för att återuppliva Asura-banan (mekanisk) när den var i bitar sattes den ihop igen.

Redigera: Observera också att Obito använde jutsu och att alla 9 Tailed Beasts extraherades från honom på mindre än en timme, men fortfarande överlevde och kunde slåss inte länge efter det.

Jag vet inte heller hur man länkar bilder, men om jag gjorde det skulle jag lägga upp en som borde vara i samma kapitel som de första du länkade, några sidor tidigare, där Konan specifikt pratade med Nagato och sa något om använder Rinne Rebirth jutsu på sina nuvarande chakranivåer. De specifika orden är baserade på översättningen, men de antyder alla starkt att han inte hade tillräckligt med chakra för att både kunna använda Rinne Rebirth och leva. Vi vet att utmattning av chakra kommer att döda en Shinobi direkt från Kakashi, som använde Kamui och utmattade sin charka. Han levde fortfarande efter det i åtminstone några paneler för att acceptera sin kommande död innan han faktiskt dog. Nagato hade precis kämpat en hel by nästan ensam, sprängde den sedan och kämpade sedan mot de nio svansarna och förlorade knappt. Han hade säkert använt en enorm mängd chakra, och att återuppliva tiotusentals människor kostar förmodligen också massor av chakra. Han levde fortfarande efter att jutsu hade gjorts en liten stund före hans död, samma som Kakashi.

2
  • Se min uppdatering om frågan. Nagato sa tydligt att det fortfarande finns tid att rädda de dödade när han kom till Konoha, vilket innebär att det inte finns tid att rädda de dödade tidigare.
  • Jag tog upp det redan. Nagato sa ALDRIG VARFÖR han inte kunde rädda dem om han väntade ett tag, MEN han sa ALDRIG att han inte kunde rädda dem efter den tiden. Grundlogik innebär att det finns gränser, men han säger inte vad de är. Han säger bara att tiden är en faktor, men ingenting om hur det faktiskt påverkar jutsu. Som sagt kan det bara vara mängden chakra som krävs för att återuppliva någon är större när tiden går, och Nagato har förbrukat nästan hela sitt chakra när han kastar sin jutsu.

På wiki-sidan säger de

De avlidna individs själar kan återkallas från till och med korsningen mellan livet och efterlivet och återvänder till deras föryngrad kroppar.

Så Madara kunde ha återupplivats med sin unga kropp

1
  • 5 Detta svar skulle vara mycket bättre om ett sammanhang tillhandahålls eller med en lite mer detaljerad förklaring. Just nu är det bara en kopieringspasta av något påstående i Wikia.