Anonim

Lady Gaga Bulimia ätstörning avslöjar

Även oskyldiga dåraktiga barn kommer att växa upp inför smärta tills deras tankar och övertygelser är desamma som deras tvivel

Hur kan ens tankar och övertygelser vara detsamma som deras tvivel? Jag kan inte förstå den här meningen. En av de största anledningarna till att jag tittar på Naruto är på grund av dess extraordinära filosofiska bakgrund.

Mitt resonemang om detta citat: Barn som växte upp i krigsbenägna områden tvivlar alltid på om de förtjänar att leva på denna planet eller någon form av källa som slutar lidandet. Så här är deras tvivel, finns det verkligen en chans för mig att leva utan smärta? Ett intuitivt påstående är att en sådan livsform kommer att vara omöjlig och inte kan existera och det enda sättet att leva är att försöka överleva mot alla odds och göra vad som krävs. Detta kommer in i deras trossystem och praktikanter förmedlar deras tankar och får dem att acceptera det faktum att livet inte är rättvist för dem. Är denna tolkning korrekt eller finns det en annan?

Detta är bara ytterligare en manifestation av Nagatos bitterhet mot världen. Han mötte smärta, upprepade gånger och mer än han förtjänade. Denna upplevelse planterade fröet av tvivel, tvivel om att smärta kunde undvikas om inte kraft uppnåddes. Och denna tvivel förankrade sig mer bestämt i hans sinne tills det slutade vara ett tvivel. Det förvandlades till en säkerhet. Det blev tro. Den oskuld där smärta var en olycklig svårighet avlägsnades. Smärta blev en obeveklig verklighet, oundviklig såvida inte tillräckligt med kraft kunde konsolideras för att avsluta allt krig.

Detta är vad Nagato menade. Att det som började som ett tvivel i en optimistisk syn på världen bekräftar sig själv så kraftfullt och upprepade gånger slutar vara ett rent tvivel och bekräftar sig själv som tro, som verklighet, som sanning. Att det finns en oundviklighet i att förlora en idealistisk oskuld och möta en hård verklighet, att byta från en optimistisk attityd till en av grym realism / pessimism.

Och här ligger den fascinerande kontrasten mellan Nagato och Naruto. Båda lever ett liv fyllt med smärta, besvikelse, sorg och sorg. Den ena omfamnade positivitet, optimism och hopp medan den andra gav efter för negativitet, pessimism och förtvivlan. Man valde att byggas upp av sina prövningar. Den andra förstördes av dem. Den uppenbara läxan här är att välja, att välja en positiv attityd och se de olika vägar som ett val inom ideologi kan leda till.