Anonim

Förstå MIHAWK och SHANKS Dynamic | Världens STÖRSTA svärdsman | One Piece Analys

I avsnitt 616 kan du se Law klippa hela ön och Vergo med sin Haki på full kraft i hälften, med bara `` rum '' som är hans Devil Fruit-kraft, och det verkar inte som att Law använde Haki eftersom hans svärd inte blir inte svart. Men Zoro var tvungen att använda Santoryu Ogi Three Thousand Worlds för att skära Pica i hälften med Haki på alla hans svärd. Betyder det att lag är starkare än Zoro skickligt?

6
  • När Law klippte ön i mitten, använde han inte sin djävulens frukt för att skapa ett "rum"?
  • @Cyberson ja han var, förlåt, jag saknade den delen
  • Jag skulle argumentera nej. Speciellt eftersom Law ännu inte (åtminstone inte i anime kanonen) har besegrat någon utan användning av hans df. Utöver det har Zoro inte visat någon form av rivalitet med Law trots att Law också är en svärdman. Under hela serien när Zoro ser någon som kan bevisa en rival eller en annan "Jag-vill-vara-den-största svärdsmannen" personlighet hoppar Zoro alltid på chansen att testa sina färdigheter. Men gör aldrig med lag. Nu Kinemon? Det är en annan historia ...
  • Lagens befogenheter handlar om hans rum. Allt i det kan han manipulera efter behag med rörelsekommandon. Det enda som antyddes att han inte kan klippa är Haki och möjligen Kaiorseki. Allt annat är inte tekniskt skuret, men istället av kraften i hans ope ope frukt, dela.
  • @Ryan men är inte hans rum begränsat till en viss storlek? och jag glömde också att han klippte vergo på hälften så bra med vergo's haki på full kraft

Tja, det här är ganska udda fråga eftersom du jämför äpplen med apelsiner. Låt oss sammanfatta.

Lag använder sin djävulskraft för att skära igenom allt som finns i hans rum. Å andra sidan använder Zorro bara sin skicklighet.

I avsnitt 616 kan du se Law skära hela ön och vergo med sin haki på full kraft i hälften bara använda 'rum' som är hans djävul frukt frukt och det verkar inte som Law använde Haki eftersom hans svärd inte bli svart.

Om du frågar om Zorro skulle kunna klippa hela ön som Law gjorde, med sin nuvarande uppsättning färdigheter, är svaret förmodligen NEJ. Som OP redan påpekade, var Zorro tvungen att samla en stor mängd koncentration för att skära Pica i hälften, en bedrift som skulle vara en bit kaka för någon som kunde skära en hel ö i hälften.

Nu för spekulationer och avdrag från vad vi har sett i manga / anime. Som det har påpekats i kommentarerna förlitar sig Zorro enbart på sina färdigheter medan Law on his devil fruit power. Zorros mål är att bli den största svärdmannen i världen. Han har ägnat sitt liv åt svärdet för att förfina sina färdigheter på obestämd tid. Han har också tidigare vägrat några verktyg eller fusk för att uppgradera sin svärdteknik, som framgår av kapitel 301:

Men lag visade aldrig en sådan ambition eller hängivenhet för svärdet. Därför är det säkert att anta det när det gäller kunskaper är Zorro mycket bättre än Law.

REDIGERA:

I kampen mellan Law och Vergo verkar Law skära igenom Vergos Haki med sina DF-krafter ensam, eftersom hans svärd inte är svart som vi har sett när Zorro till exempel använder det. Intuitivt skulle man tro att en DF-makt är värdelös mot Haki, vilket inte verkar vara fallet.Lagens DF-befogenheter övermannar kanske Vergo Haki?

Det här påminner mig om när Luffy använde Buggy för att skydda sig från Mihawks svärd under Whitebeard vs Marine-kriget. Mihawk, som är den bästa svärdsmannen i världen, är en expert på Haki. Ändå ger han ingen skada för Buggy. Är det för att han inte använde det (Haki inte målad då) eller för att Buggys faktiska kraft är att han inte kan klippas?

8
  • Vid ett tillfälle sa du att "när det gäller kunskaper är Zorro mycket bättre än lag" men samtidigt sa du att "med nuvarande färdigheter kommer Zorro inte att kunna klippa en hel ö". Kan du ge mer förklaring som om varför han inte kommer att kunna klippa en hel ö?
  • @LightYagami Om att klippa ön var mitt svar faktiskt "förmodligen nej ". Återigen använder det en del spekulationer från min sida. Som OP uppgav, Zorro var tvungen att använda en stor mängd koncentration och Haki för att skära Pica i bitar. Om han måste vara mycket seriös för att skära Pica in hälften, då är det säkert att säkra än att klippa en hel ö kan vara utom räckhåll för honom
  • @LightYagami Det faktum att Law kunde klippa ön betyder inte att han har större färdigheter än Zorro eftersom han använde sin Devil Fruit's power! Återigen påpekade jag att mitt svar mestadels är spekulation, baserat på vad vi har sett i manga / anime.
  • 1 Det är sant hittills ingen teori som bevisar att Zorro kan klippa en hel ö i ett snedstreck. Så ja det är säkert att anta att han inte kommer att kunna göra det. Jag läste just om Zorro alla tekniker i wiki och hittills lyckades han klippa en stor solid sten. Jag fattar ! Tack
  • tack för svaret men skulle det inte också kräva mycket skicklighet att klippa vergo's haki (som sägs vara en som Law aldrig kunde klippa) tillsammans med hela ön utan haki? och sa inte Law någonstans i anime / manga att hans rum har en begränsad storlek?