Anonim

DEATH NOTE EP 5 ENGLISH DUB │ FREE DOWNLOAD DEATH NOTE EPISODES AT ZONE X

Jag började nyligen titta på Death Note och har nått slutet av avsnitt 17.

Ljus gömde sin anteckningsbok i djungeln, kunde han inte ha dödat L? Jag vet att L sa att det skulle göra Light till den främsta misstänkta men vad händer om han skriver att dödsorsaken är en långsamt degentrativ sjukdom som Huntingtons (vilket skulle göra det MYCKET ironiskt med tanke på hur stolt L är av hans meritlista)? Han kan få det att döda L tidigt genom att ange sitt dödsdatum som han gjorde med Ray Penbers fästman . Och L skulle bli mindre och mindre användbar när han tappar kontrollen över sin kropp.

Denna metod skulle vara särskilt övertygande eftersom ingen ännu (såvitt jag har sett i serien) upptäckte att han kan avgöra orsaken till människors död.

Förklaring i universum Helt enkelt för att han inte kan. Ljus känner inte till L: s namn att skriva i Death Note.
Du måste också inse L: s intelligens och nivån på vitsen de matchar. L gjorde enorma försiktighetsåtgärder och antydde för Ljus att han visste hur anteckningen fungerar. Han hade också gjort det klart att om han dog inom en snar framtid, skulle Ljus vara den främsta misstänkta för Kira.

Dessutom har skrivningen gett oss flera regler för Deathnote. Bland dessa gäller följande scenario. 23-dagarsregeln spelar in i det faktum att 23 dagar är inom en snar framtid och att L dör under den perioden skulle göra polisen misstänksam mot ljus.

  1. Om du skriver dör av sjukdom med en specifik sjukdoms namn och personens dödstid måste det finnas tillräckligt med tid för att sjukdomen ska utvecklas. Om den inställda tiden är för kort kommer offret att dö av en hjärtinfarkt efter 6 minuter och 40 sekunder efter avslutad dödsnot.
  2. Om du skriver, dör av sjukdom på grund av dödsorsaken, men bara skriver en viss dödstid utan det verkliga namnet på sjukdomen, kommer människan att dö av en adekvat sjukdom. Men Death Note kan bara fungera inom 23 dagar (i den mänskliga kalendern). Detta kallas 23-dagarsregeln.
  3. Om du skriver dö av sjukdom som tidigare med en specifik sjukdoms namn, men utan en viss tid, om det tar mer än 24 dagar för människan att dö kommer inte 23-dagarsregeln att träda i kraft och människan kommer att dö vid en adekvat tid beroende på på sjukdomen.
    Hur man använder: XXVII / XXVIII

Det kan också vara fysiskt omöjligt för Deathnote att ge en genetisk sjukdom. Så L kan fortfarande dö av en hjärtattack. Men vi har ingen aning om L: s familj eftersom han verkligen var föräldralös. Huntington's Disease

Förklaring utanför universum Du måste komma ihåg att detta är en anime, och att använda sådana obskyra taktik skulle inte göra det lätt att förstå. Poängen är att förstå att detta verkligen är en fantasy-thriller-anime, som är tänkt att vara en engagerande match av vett och inte kunskap. Ljus är bara en gymnasieelever och inte en läkare som försöker ta reda på obskyra sätt att döda individen. Punkt jag försöker göra är att "Rules of Death Note" kan vara en skrivenhet för att täcka sådana plothål, men de kan eller kanske inte räcker för att täcka alla.

7
  • Jag motsätter mig att han inte kunde veta hans namn, han hade Rem på sin sida och eftersom Misa visste hans namn kunde hon lätt ha sagt till Rem. Rem kan till och med ha sett L: s namn själv. Men 23-dagarsregeln var inte känd för mig vilket gör min teori värdelös.
  • Dessutom behandlade L redan Light som den främsta misstänkta även efter avsnittet "Execution" kunde han lätt ha lurat arbetsgruppen genom att låna ut hans dödsnot. Allt som sagt 23-dagarsregeln sätter verkligen upp några verkliga begränsningar.
  • @AkshatBatra Jag är ganska säker på att det finns en annan regel där att även om Shinigami alltid kommer att känna någon persons riktiga namn (de har ju Shinigami-ögon) är de förbjudna att säga någon människa. Jag vet dock inte var jag skulle kunna hitta material.
  • @AkshatBatra Misa visste inte heller L: s namn. Hon blev omedelbart fångad när hon mötte L. Senare när hon fick tillbaka minnena kunde hon inte heller komma ihåg L: s namn. Också som Jan sa skulle Ryuk / Rem inte berätta L: s namn för Light.
  • Jag vet att hon togs omedelbart, men hon såg Ls ansikte och kunde ha berättat hans namn för Rem under hennes tortyr så att hon kan berätta det för Ljus. Det antas att Rem inte var närvarande när Misa träffade L. Men igen, @Jan säger något om en regel som inte tillåter henne att göra det. Så, återigen är mina teorier förlamade av dödsnotens regler