Anonim

Diskussioner pågår: Delhi hälsovårdsminister beslutar att öppna butiker | ABP-nyheter

Frågan talar för sig själv. Jag har alltid undrat hur många av dessa fantastiska tomter bara varva ner så naturligt. Görs det när de går eller har de separata uppsättning sessioner för att utveckla idéer, skriva etc. För att inte svara på min fråga men man måste anta den senare, jag frågar bara hur långt framåt sägs att planering vanligtvis görs.

Till exempel, när Naruto ursprungligen startade, fanns det någonsin en plan att ha Akatsuki och Pain eller har Jiraiya dött?

2
  • Min gissning är att det skulle vara som alla typer av skrivningar, där det beror mycket på författaren.
  • Ibland får någon författare mig att undra hur långt framåt de planerar berättelsen - som i Fujimura-kun no Meitsu - Skämt från kapitel 1 om våtskjorta förklaras i kapitel 57 med handlingen.

Svaret började som en kommentar, men blev snabbt stort.

Jag spekulerar rent här, men i allmänhet skulle de flesta författare förmodligen ha det chef evenemang planerad från början och fyll i luckorna när de går. Förbi chef Jag menar vändpunkter som är väsentliga för historien överlag. När jag säger planerad Jag menar att de redan vet Vad de vill hända, och hur man uppnår det, eller åtminstone ha en allmän uppfattning, och kanske lämnar implementeringsinformationen för senare.

Som ett exempel, från början hade Eiichiro Oda redan slutet på En bit planerat. Hittills har han inte ändrat denna plan, men av glädje att skriva serien fortsätter han att fylla klyftan från början till terminal. (Se: One Piece # Production - Wikipedia)

Som sagt, ingenting skulle hindra en mangaka från att helt ändra hans / hennes planer och skriva något helt nytt när som helst. Om jag minns rätt hade Akira Toriyama inga planer på att Vegeta skulle ha fler framträdanden i mangan Dragon Ball Z efter hans nederlag på jorden. Men när han såg den stora positiva reaktionen från fansen höll han honom inne under resten av serien. Toriyamas ursprungliga plan är inte exakt känd, men åtminstone måste den ändras kraftigt för att tillgodose den nya karaktären.

En annan faktor skulle förmodligen vara förlagsbyråerna själva. Uppenbarligen vill de kapitalisera, och så ofta Mer är mer. Om en mangaserie går mycket bra, kommer de förmodligen att förlänga den, och så många författare pressas att skriva bortom de ursprungliga planerna. Fortsätter med Dragon Ball Z exempel kan vi se just det. Toriyama planerade att avsluta sitt arbete vid nederlaget för Cell, men uppmanades av förläggare att fortsätta, vilket ledde till den verkliga klimaxen, Buu.

Censur kan också spela en roll i vissa fall. Om något skrivet av en författare strider mot standarderna för antingen samhället eller förläggaren, måste det ändras, och till och med en liten förändring kan få stora konsekvenser senare. Detta måste naturligtvis ta hänsyn till kreativ kontroll, vilket är en författare-för-författarprocess beroende på detaljerna i ett givet kontrakt.

Återigen, allt detta är inget annat än ren spekulation som endast använder uppfattbara händelser som bevis. När jag hittar fler resurser och bevis kommer jag att lägga till det. Kanske för att försöka formalisera detta så som det ser ut, skulle jag bara hålla med kuwaly och säga att allt ligger i luften. Författare, förläggare, allmän reaktion, politisk korrekthet och nästan allt annat kan förändra författarens historia när som helst. Jag tvivlar på att någon manga någonsin blir precis som det första utkastet.

1
  • för ett spekulativt svar, mycket trevligt. +1 men letade efter något mer definitivt eller åtminstone några mer trovärdiga källor. Om du hittar mer, vänligen lägg till det, några bra poäng där inne också.

Bara för ytterligare information, vanligtvis när det gäller släpp och ritning (inte berättelsen), planerar de 3-4 kapitel framåt, det vill säga:

  • Kapitel 1 är tänkt att släppas kan säga denna vecka
  • Kapitel 2 ska skrivas ut, levereras etc för nästa vecka
  • Kapitel 3 ska vara redigering, befrielse etc.
  • Kapitel 4 ska vara slutredigering
  • Sedan ska kapitel 5 vara den som mangaka ska arbeta med på veckan då kapitel 1 släpps.

Det här är 3-4 veckor eller kapitel framåt är det som vanligtvis kallas "utskriftsschema"

Men allt detta förändras beroende på omständigheterna i mangaka (paus, nyår, semester, gyllene veckan, etc)

1
  • 8 Trevligt svar. En trovärdig länk skulle vara underbar.