Anonim

Inget namn Titta INTE död video

Jag är nyfiken på att veta vem som är upphovsrättsinnehavaren till en manga: är det mangaka, eller utgivaren (som Kodansha, Shonen Jump, etc)?

Vem måste du kontakta för att få en licens för att streama den?

2
  • Vanligtvis äger utgivaren rättigheterna för distributioner. När du säger licens, menar du att streama (som i läst online), sälja (som att publicera och distribuera [digital eller pocketbok]) eller att använda deras innehåll (dvs. karaktärslikhet)? Skillnaden här är viktig, annars är din fråga för bred.
  • @Krazer tack för din kommentar. Jag har uppdaterat frågan, jag har menat en licens för att streama den.

Som jag nämnde i mitt svar över på Hur skapas en anime baserad på västerländsk litteratur?

Vanligtvis om någon vill erhålla nämnda rättigheter skulle de anställa en advokat för att erhålla rättigheterna, fastställa villkoren och alternativen, och kostnaderna som medföljer det omges av en hel del laglig rump nedgång

Men det beror ganska mycket på vad ditt "slutmål" är.

Jag skulle rekommendera ovanstående i nästan alla scenarier, eftersom advokaten kan hålla dig "spara" kan hjälpa dig att ställa in licensen, förhindra kryphål etc.

Men om du föredrar att inte använda en advokat eller tycker det är för mycket besvär / dyrt (i så fall kanske du bara stannar här, en licens blir inte billig) Du kan använda följande steg för att få det:

Bestäm upphovsrättslicensföretaget

LoganMs svar om att hitta tillförlitlig information om licenser för anime / manga är en bra utgångspunkt för att fastställa detta.

Ring upphovsrättsinnehavaren för att beställa upphovsrätten

Observera att det kan ta några samtal, eftersom den 'nämnda' myndigheten kanske inte är myndigheten att ge dig en licens i det land du vill strömma från / bo i.

Slutför betalningen och förvara din licens någonstans säker

Behåll pappersarbete från din copyrightlicensiering i dina filer så att du kan bevisa att du har köpt en licens för allmänheten.

För lite mer "detaljerad" insikt i dessa faktiska steg kan du ta en titt på Anime News Network-inlägget som täcker ovanstående punkter ganska djupgående.