Anonim

code geass säsong 2 avsnitt 10 på hindi förklaring av #animeconverter

Kod verkar erhållas efter att din geass uppgraderats till full kraft och du dödar en kodbärare. Vad händer med din geass efter att du fått koden? Förlorar du din geass? Är kod en extra effekt? Vad är skillnaden mellan dessa två?

När koden erhålls verkar den som erhåller den förlora sina Geass-befogenheter. Vi ser detta hända med C.C i hennes flashbacks eftersom hon i förväg hade Geass Power att få alla att älska henne. I scenen där vi senast ser henne Geass är hennes Geass nu okontrollerbar innan nunnan medger att hon lurade C.C, från och med då ser vi C.Cs Geass Sigals på hennes panna istället för i hennes ögon.

Vi kan anta att samma sak hände med Charles. I slutet av den första säsongen använder han sin Geass för att manipulera Lelouchs minnen men han hade inte VV: s kod ännu senare i den andra säsongen när Cornelia infiltrerar i Orderbasen kastar hon en kniv på VV som till synes dödar honom tills han står upp och tar ut bladet ur huvudet. Men vid svärdet av Akasha efter att Charles "återupplivats" använder han inte en gång sin Geass på Lelouch.

Vi vet också att koden inte behöver ges / tas emot villigt. Nunnan som gav C.C Geass-befogenheterna tvingade henne att ta koden (även om vi är osäkra på hur) och under den andra säsongen när C.C håller på att nå Twilight Gate V.V ses sårade och säger att Charles "stal" sin kod

När det gäller vad kodbäraren får, från observationer ser vi:

  • Möjlighet att skapa kontrakt med andra för att skänka Geass
  • Immunitet mot Geass
  • Odödlighet

Det finns en annan kraft som vi bara ser en gång under den första säsongen och som används av C.C i slaget vid Narita där C.C matar Suzaku "chockbilder" för att immobilisera honom. Men jag är osäker på om det här är en makt relaterad till koden eller en naturlig makt som C.C har som varken V.V eller Charles visar en sådan makt.

Twilight Gates kan också nås av alla som har Geass eller koden som Charles ses vid Akashas svärd utan VV med honom i början av den andra säsongen (där han först visar Suzaku Sword of Akasha och säger att det är ett vapen att döda Gud)

3
  • V.V. visar liknande kraft och sätter en fälla för C.C. & Lelouch på ön Kamine. C.C. själv erkänner att det liknar det hon visat för Suzaku när Lelouch frågar om det
  • @NikitaNeganov men som nämnts var det en fälla och vi ser inte V.V där själv när det går där som C.C var tvungen att röra fysiskt för att använda den. med tanke på Geass-orderns egen förståelse av Geass kan fällan ha varit någon form av enhet eftersom ordern gör att Geass-enheter som Geass Canceler
  • även om det inte var ordern som skapade Geass Canceller, det var Clovis R2-division under general Bartley och de visste ingenting om Geass Order, som general Bartley indikerar i hans sista ögonblick

En geass är en övernaturlig kraft, som Lelouchs förmåga att beordra människor att göra saker, eller Charles förmåga att skriva om människors minnen. En kod är en, öh, annorlunda övernaturlig doohickey som 1.) gör dig odödlig; och 2.) låter dig bevilja gas till andra människor.

Vad händer med din geass efter att du fått koden? Förlorar du din geass?

Ja, du förlorar din geass.

Kom ihåg att C.C.s geass var makten att få människor att älska henne. När nunna skickade sin kod vidare till C.C., förlorade hon sin geass - om hon fortfarande hade makten att få människor att älska henne, hade hon säkert inte plågats och behandlats som en häxa av folket på sin tid. På samma sätt visar V.V., en annan kodbärare, inga tecken på att ha en geass.

En kod och en geass är två olika saker.

En kod ger odödlighet och evig ungdom och gör det möjligt för personen att ge andra krafter.

En geass är en kraft som skiljer sig från person till person. Det sägs att det är uttrycket för den innersta önskan hos personen med geass. Exempel är mind control, mind reading, ändra minnen, tvinga människor att älska dig, etc. när en geass-användare använder sin geass mycket blir den "starkare", vilket innebär att han efter ett tag inte längre kan stänga av den och det kommer att vara aktiv hela tiden. om det blir ännu starkare kommer det att påverka användarens andra öga och från och med då kan han ta koden från en kodbärare, vilket gör den tidigare kodbäraren dödlig.

Det finns en hel del desinformation om detta online, men anime är faktiskt väldigt tydligt om detta:

  1. När du får en kod tappar du din geass. Detta visade sig vara fallet för C.C., Charles, V.V. och nunnan från CC: s backstory (de sista 2 visade aldrig någon geass, och eftersom de har koden betyder det att deras geass måste ha varit ständigt aktiva i båda ögonen, och ändå ser vi inte deras geass, därför är den borta) . Det finns inga undantag för detta i historien. Och Charles säger till och med uttryckligen "Jag har fått en ny makt I stället för geass".

  2. Att överföra koden dödar INTE den tidigare kodbäraren, det gör dem bara dödliga igen. Nunnan låg i en pool av blod för att hon begick självmord efter att ha återfått sin dödlighet. V.V. levde fortfarande ganska länge när Charles hade sin kod.

  3. Att döda den tidigare kodbäraren är INTE ett krav för att få koden. C.C. hon hade själv skadats allvarligt av nunnan (för att tvinga henne ett dilemma "acceptera min kod och leva, eller vägra och dö") och låg på golvet och blödde, hon var inte i någon form att döda nunnan. V.V. dödades inte av Charles, han gav sig så småningom till sina skador som uppstått i strid med Cornelia och Lelouch.

Koder fungerar som en koppling till The World of C och har tillräckligt med "kraft" för att genomföra fysiska förändringar i världen ala Regeneration och deras själ återvänder till sina kroppar. Geass är en manifestation av användarnas själ plus "makt", bryggan mellan den och deras koder blir större när mer "makt" överförs. När den väl är tillräckligt stor kan den "suga" koden genom länken. Detta är förmodligen av misstag, med de ursprungliga ägarna som inte vill dö annars varför skulle de söka odödlighet. Koderna kan göra mer än de automatiska förmågorna som tittar på C.2s telepati (?) Men denna kunskap förlorades med sina ursprungliga bärare och måste återupptäckas på egen hand (alltså varför V.V inte kan).