Anonim

Förluster av mina favoritskurkar del 68

Jag är förvirrad över vad Zeno förstörde för att döda Zamasu, förstörde han bara jorden, hela universum eller de 12 universum?

Jag antar att du hänvisar till avsnitt 67. Zeno sa följande:

En värld som denna måste förstöras.


Jag tror att det är säkert att anta att jorden förstördes men inte hela universum. Om Zeno förstörde hela universum hade det inte funnits ett sätt att använda tidsmaskinen för att gå tillbaka och få honom för att tiden är en del av ett universum. Inget universum, ingen tid, ingen resa med tidsmaskin.


Ovanstående var mitt ursprungliga svar på denna fråga tills jag läste kapitel 18 i mangan och Whis sa följande nedan.

Baserat på denna och tidigare kunskap fick vi i anime att kungen av allt har förstört universum tidigare. Jag tror nu att det är säkert att säga att han faktiskt förstörde hela universum i den tidslinjen.

Tidigare hävdade jag att om ett universum inte existerar kan tid heller inte existera. Och detta går lite längre bort från anime men det säger fysik oss

Materia kan inte skapas eller förstöras bara transformeras

Så i sammandrag efter lite forskning har jag kommit till en annan slutsats.

Även om existensen, som vi definierar den, tar slut. Tiden gör det inte, vi kan förlora förmågan att kvantifiera eller förstå den men tiden är alltid närvarande.

Jag kan ärligt tro att detta är ett giltigt svar.

10
  • 1 vad som gör det förvirrande, det är att Zeno stannade där som om hela universum var detsamma och det inte skulle vara någon anledning att gå någon annanstans, plus att de visar Zamasu sprida sig ut i rymden, plus Gowasu säger att Zamasu låtsas att bli universum själv, plus om de 12 universerna förblev intakta, borde inte Zeno stanna kvar i den tidslinjen för att se över dessa 12 universum istället för att låta den tas till den nuvarande tidslinjen där det redan finns en Zeno?
  • Jo ett par saker jag valde ut. För det första sa Gowasu inte att Zamasu låtsas att bli själva universum, han sa att han tänker göra det. Det betyder att det var ett pågående arbete som stoppades av Zeno. Plus när Zeno sa att denna värld måste förstöras. Jag är ganska säker på att det tydligt skulle påpekas om universum förstördes istället. Så vitt vi vet har det faktiskt inte hänt i nutid ännu.
  • Slutligen så långt som Zeno lämnar sin tidslinje för att gå till den andra tidslinjen med den andra Zeno. Jag förstår inte det själv men jag drar slutsatsen att Zenos ängel aka Whis pappa skulle komma och hämta honom om behovet skulle uppstå. Om Whis kan resa i tid så kan hans far som är uppenbarligen mer kraftfull. Dessutom finns en generell ton med gudar i franchisen från beerus, till king kai, det finns en löpande trend av saker som inte blir lika seriösa. De är ju gudar.
  • 1 Han som förstör universum skulle inte ha någon inverkan på tiden. Eftersom det fortfarande finns andra universum. Allt han skulle ha förstört är universum 7. För att inte tala om det faktum att om bara jorden förstördes skulle de inte kunna ha en sådan avslappnad konversation. Eftersom hej skulle vara i rymden.
  • Hur skulle förstörelse av ett universum inte bestå av att förstöra tid i det universum? Tiden är en komponent i livets livscykel. Om ett universum är borta existerar inte längre tiden i det planet tillsammans med liv, materia, rymd etc. Att konversera tillfälligt i rymden är omöjligt? Kan du uttrycka hur de kunde prata i själva ingenting? Varför ingenting är ljusvitt istället för frånvarande för allt ljus? Eller hur är det möjligt för tiden att fortsätta i ett tillstånd av icke-existens? Det enda möjliga svaret är att tiden fortsätter. Och tiden kan inte fortsätta om inte det universum finns.

Jag skulle vilja tro att Zeno förstörde alla universum för att börja om igen eftersom Zamasu dödade alla gudar det vill säga andra universums Kaioshins. Zeno, eftersom han är det barnsliga väsen, bestämde sig för att återställa istället för att försöka hitta ett sätt att återuppliva alla som hade dött (vilket jag antar att han inte skulle göra eftersom det är "onaturligt"). Så bortsett från att universum skadades av Zamasu var varje universum i princip utan vägledning.

När Goku och Trunks hämtar framtida Zeno, kunde du se att han inte svävade i rymdutrymmet, utan ett udda, förvrängt, vitt / tomt utrymme. Detta bekräftar inte huruvida han förstörde andra universum eller inte, men det skulle vara en förklaring till varför Zeno är okej med att resa med Goku.

I anime säger Zeno att en sådan värld inte borde existera och förstör platsen. Eftersom det står "världen" och eftersom den framtida tidslinjen skiljer sig från den tidigare tidslinjen i DBS, tror jag att han förstörde den framtida tidslinjens jord, även om jag bara antar detta från det faktum att det står "värld" i anime.

Jag tror att Zeno gjorde var att förstöra all materia i universum 7 eller åtminstone bryta ner den så att den så småningom kunde bilda eller födas ett helt nytt universum. Så som jag ser det förstörde han inte rymdtiden, han bröt bara ned all materia i det universum så att det kunde börja på nytt. När det gäller varför han lämnade resten av universum för att gå till nuet med Goku är det inte meningsfullt för mig. Jag antar att man kan argumentera för att han kanske förstörde materia i alla universum för att återställa allt för en ny start, och skulle behöva vänta mycket länge på att materia skulle bildas till 12 nya universum, liknande det som vårt eget universum tog uppskattningsvis 15 miljarder år för att komma dit det är nu från Big Bang. Så kanske lämnade han det universum för att gå med Goku till nutiden eftersom han visste att han inte hade något att göra på miljarder år. Bara en idé ...

Jag tycker också att det är rimligt att anta att han åtminstone måste förstöra all materia i universum 7 eftersom Zamasu börjat försöka ta över den. Jag skulle också tro att Zamasu försökte ta över alla universum eftersom det ursprungligen var hans plan, så kanske Zeno hade en anledning att förstöra all materia i alla universum eftersom Zamasu sprids så snabbt ...

1
  • 1 Jag är frestad att markera detta svar som accepterat, men även om det finns några i genomsnitt kända dragonball-youtubers som hävdar att det förstörde ett universum, finns det en annan som hävdar att han förstörde hela tidslinjen med sina 12 universum, vilket betyder att jag fortfarande är förvirrad men jag är inte den enda. Dessutom sa de faktiskt i anime att han förstörde "världen" vilket gör det ännu mer förvirrande