Anonim

Så här hittar du Latitude & Longitude på iPhone-bilder: Tech Yeah!

Efter lite forskning kan vi hitta den bokstavliga innebörden av Sakuga,

Sakuga skrivet som " " på japanska har en bokstavlig betydelse av "arbetsteckning" men brukar vanligtvis bara betyda "animering"

dvs det hänvisar bara till animationen.

Det får dock en något annorlunda betydelse i anime-sammanhang där det hänvisar till exceptionellt animerade scener som 'bra sakuga'.

Vad jag vill veta är hur Sakuga beskrivs som bra eller dåligt? Är det en subjektiv skala som hänvisar till en blandning av faktorer som riktning, bildrutor per sekund, kostnad för animering per sekund etc. Historiskt sammanhang skulle vara en bonus för ett svar!

Sakuga är i princip där animatörer går från att använda fusk som att bara animera munnen eller hoppa över ramar till att animera varje bildruta med flytande rörelse.

Sakuga (作画) (lit. "ritning av bilder") är en term som används i anime för att beskriva ögonblick i en show eller film när kvaliteten på animationen förbättras drastiskt, vanligtvis för att göra en dramatisk punkt eller liva upp action. ...

Den andra änden av detta spektrum är dock när animeringen blir exceptionellt uttrycksfull och flytande - när varje enskild bild animeras och rörelserna i sig är noggrant observerade och realistiska (eller, om det inte är spektakulärt att titta på). Det här är vad som kallas sakuga. Handlingsorienterade shower tenderar att ha flest fall av sakuga, men det finns många exempel på dramatiska shower som använder dem också - till exempel för att lyfta fram ett exceptionellt emotionellt ögonblick.

Öppnings- och avslutningssekvenser av shower innehåller vanligtvis sakuga (vilket ibland leder till skämt om att det är där majoriteten av animeringsbudgeten spenderas, särskilt om resten av showen inte är lika flytande). ThoughtCo

Det finns mer information om det här och här.

"Bra sakuga" verkar i grunden hänvisa till sakuga-animering som ser exceptionellt flytande eller realistisk ut eller bara ser cool ut. Det verkar vara subjektivt, baserat mer på vad människor tycker ser bra ut än på någon skala eller blandning av faktorer.

Sidor som detta ger exempel på vad de tycker om bra sakuga, och genom att läsa beskrivningarna kan du se att de pratar om vad som skulle kallas film i liveshower.