Anonim

'BLESSED ARE THE TEAMAKERS' - office te rap

Jag har precis avslutat Ergo Proxy och har få frågor angående det. Snälla hjälp

1) Vem älskade Monard Proxy ursprungligen? Proxy One eller Ergo Proxy?

2) Vem skapade Romdo? Proxy One eller Ergo Proxy?

3) Varför skapade Proxy One Ergo Proxy i första hand? Och varför fick Ergo Proxy sitt minne låst? Var det enligt någon plan av Proxy One?

4) Vilken var ofullkomlig proxy? Eftersom skaparen av Romdo anses vara ofullkomlig?

5) varför flydde skaparen av Romdo från den? vilken proxy det var?

tack så mycket :)

1
  • Jag har inte sett Ergo Proxy, men den här frågan slår mig inte som främst opinionsbaserad. Om du röstar för att stänga på grundval av det, skulle det vara trevligt om du lämnar en kommentar som säger varför.

Okej så efter att ha funderat över detta och läst några andra saker tror jag svaren kan vara:

  1. Först älskade Proxy One Monad och Monad älskade honom tillbaka. Sedan skapades Ergo, och eftersom han i grunden var en Proxy One-klon, älskade han också Monad och Monad älskade båda eftersom de betraktades som en.
  2. Romdo skapades av Proxy One, Romdo skapades troligen före Ergo Proxy. (Du kan argumentera för att det också skapas [eller co-skapas] av Ergo när serien diskuterar om identitet och om att Proxy och Ergo har samma person, att vara en och samma, trots att de har två separata organ. Ergo som en del av honom och i sin tur var han en del av Ergo, han betraktade dem båda tillsammans som Proxy One och varje separat kropp som en del av One, inte en kopia; Ergo kämpade för att definiera sig själv som en annan enhet.)
  3. Detta är ett mycket komplicerat ämne, menar vissa Proxy One skapade Ergo så att Ergo kunde leva livet Proxy One längtade efter utan någon kunskap om Proxy-projektet. Jag tror att det var att döda Monad. Proxy One älskade Monad. Proxy One var dödsagenten. Han var avsedd att döda Monad. Men han älskade henne. Så han skapade en kopia av sig själv som utsågs att utföra sin fullmakt och döda Monad. Men kopian, Ergo, älskade också Monad, och Monad älskade både Ergo och Proxy One. Så Ergo bestämde sig för att torka av minnet för att undvika hans öde att döda Monad, och Monad hjälpte honom att använda Amnesia autoreiv. Förmodligen lämnade Proxy One Moskva efter att han skapade Ergo, så att han inte skulle bevittna Monads död, men planen misslyckades när Ergo torkade hans minne, sedan kom Romdos attack, Monads kidnappning och Vincents migration till Romdo. När Proxy One kom tillbaka, fann han att Ergo hade misslyckats med sin plikt, och därmed börjar historien.
  4. Alla ombud var ofullkomliga eftersom de skapades av människor. Skaparen av Romdo ansågs vara ofullkomlig men den var aldrig avsedd att vara perfekt. Proxies skapades så att de kunde skapa människor, men människor var ofullkomliga från början. Så ofullkomliga människor skapade ofullkomliga proxyer för att skapa mer ofullkomliga människor. Vad är poängen med det? Varför skapa mer ofullkomliga människor att leva på jorden om de ursprungliga ofullkomliga människorna förstörde det i första hand? Jag vet inte, fråga Proxy One;)
  5. Proxy One flydde från Romdo när han ville bo med Monad som han älskade. Han hade problem med den övergripande raison d'etre av Proxy-projektet som också stred mot hans fullmaktsuppgifter så han flydde.

Det här är mina tolkningar, gärna diskutera / ändra / avfärda / anpassa dem till vad historien betydde för dig. Även om denna fråga om händelserna där katalysatorn som ledde till den animerade berättelsen lämnas de obesvarade och lämnas åt tittarnas tolkning eftersom deras svar beror på att tittarna förstår de diskuterade teman (teologi, identitet, perfektion, syfte etc.)

Hoppas det hjälper :)