Anonim

Förtrollad S04E1 + 2 + 3 Förtrollad hela avsnitt

Blair i Soul Eater säger "Pum-pum-pkin, pumpa" och Eva i Negima säger "Lic, lac, La lac Lilac" före varje förtrollning de använder.

Finns det någon form av källa till detta mönster eller är det bara en tillfällighet?

Obs: Jag visste inte hur jag skulle vara specifik i titeln. Jag hoppas att det inte är vilseledande.

REDIGERA: Enligt Memor-Xs begäran måste jag göra min fråga tydligare. Jag vill ha källan till idén som inspirerade mangaka att använda den och inte anime / mangas interna historia.

5
  • Negima har förklaring till det. Det är ett aktiveringsnyckelord som "låser upp trollkarlens magiska vägar", "kan vara någon form av fras eller till och med nonsens, så länge det känns bekvämt och naturligt för användaren"
  • Om inte Negima och Soul Eater är inställda i samma universum eller har sagts i kanon att de är anslutna kan jag föreslå att du delar upp din fråga i 2 och frågar om häxor i olika serier, eftersom inte alla animeunivers använder magi på samma sätt, Nasuverse (Type-moon) True Magic är sällsynt medan Magecraft är mer en efterlikning av True Magic, i ~ Vilket vackert ~ universum är deras magi ekvationer utan länk till Mana medan i Magical Girl Lyrical Nanoha deras Magic är fler program drivs av mana
  • @nhahtdh Jag minns i "Magical Girl Squad Arusu" eller på annat sätt känd som "The Adventures of Tweeny Witches", huvudpersonen kastar sin magi med hjälp av någon gibberish som hjälper henne att komma ihåg mönstret. Även om jag ville ha en djupare mening med det, skulle jag acceptera det om du lägger din kommentar som svar.
  • @WajihAziza: Nej. Jag skrev den kommentaren när jag inte förstod din fråga. Det verkar som om du ställer den här frågan i allmänhet, vilket inte är vad jag tog upp.
  • Jag inser att det här är en gammal fråga, men så snart jag såg det tänkte jag genast på Shakespeares häxor: "Dubbel, dubbel, slit och besvär" har också ett specifikt upprepningsmönster. Liksom det mesta av Shakespeare kom detta förmodligen från en äldre källa, även om jag inte kunde hitta en i min ytliga sökning.

Jag skulle anta att grunden mangakas användning för häxa besvärjelser och liknande skulle komma från Mantras. ibland kallas de Arias eller besvärjelser men den grundläggande principen är att de ord som utgör dem håller värde antingen för den faktiska trollformeln eller för användaren.

I Soul Eater häxorna använder Arias som kommer från deras teman. För Blair, även om hon är "en katt med en löjlig mängd magi", är hennes attacker tema kring Halloween och pumpor är en symbol för Halloween, t.ex. "Pumpa Pumpa, Halloween-kanon!'.

För Medusa är hennes tema Ormar, så när hon säger "Nake snake cobra cobubra", det är en hänvisning till ormar ("Nake" och "cobubra" kan vara avsiktliga felstavningar av orm och cobra), och hennes Vector Magic verkar likna ormar i hur de rör sig.

Jag har inte sett Negima men från nhahtdhs kommentar skulle det fungera på samma sätt eftersom orden "känns bekvämt och naturligt för användaren" skulle orden ha en psykologisk effekt på hjulet. så troligtvis kommer en ny trollkarl att ha svagare / instabila trollformler i början men när de övar bygger de upp en Aria som får dem att känna sig anpassningsbara.

4
  • Tack, det var ett mycket bra svar och jag uppskattar det. Jag hade glömt bort Medusas besvärjelse och hennes vektormagi.
  • @WajihAziza som jag sa i min kommentar till din fråga, du vill redigera den här frågan för att ställa om Soul Eater-häxor (eftersom det enda svaret hittills gäller Soul Eater) och göra en ny fråga om Negima Witches, jag tror att nhahtdh kunde skicka ett svar på Negima-frågan
  • 1 @MemorX Jag kanske inte har formulerat min fråga särskilt bra. Men jag tror inte att det är konstruktivt att ställa samma fråga två gånger. Jag vill inte ha information om vem som gjorde vad i ett specifikt avsnitt. Jag vill veta om det finns någon form av folklore, legend eller mytologi bakom att hitta en liknande idé i olika anime / manga, och i det här fallet, en häxas besvärjelse. Tack.
  • 1 @WajihAziza ahhh, om jag förstår det rätt så frågar du om det finns en källa utanför anime snarare än källan inom animes egen lore (dvs. mitt svar som fokuserar bara på den interna loren), kanske vill bara göra det klart i din fråga