Anonim

Topp 10 Mythbusters i PUBG Mobile | PUBG Myter # 61

i Final Fantasy XIII-2, när Serah och Noel lämnar Academia i 4XX AF, märkte Mog något om Alyssa och Alyssa kommenterar att den framtid som Serah och Noel försöker skapa, att hon inte existerar i den.

I ett paradoxalt slut (utlöst av att ha Paradoxomfattningen på och vägrar fragmentet som Alyssa ger) dyker Snow upp med Guardian Corp och arresterar Alyssa för att avslöja att fragmentet var en fälla som hon fick från någon som antydde att han var Caius som förklarar vad som hände i Historia Crux.

Men utanför Paradox Ending Alyssa finns inget att se i Academia 500 AF eller nämns av någon trots Hope plan att använda tidskapseln med henne för att möta dem i 500 AF (de använde det redan tillsammans för att hoppa nästan 400 år).

så vad hände med Alyssa Zaidelle? är det på något sätt relaterat till att hon tydligen arbetar med eller för Caius?

4
  • Hur är det här i ämnet? Final Fantasy XIII-2 är ett videospel och AFAICT har inga anime- eller manga-anpassningar. Detta hör hemma på SciFi.SE eller Arqade.SE.
  • @ F1Krazy I själva verket skulle Arqade vara mer lämpade, men Final Fantasy-frågor är perfekta ämnen här, tillsammans med alla JRPG. Relevant meta
  • @Wondercricket Verkar fortfarande lite udda för mig, men om det är samhällets samförstånd, då rättvist.
  • @ F1Krazy Det finns dock begränsningar. De är bara på ämnet om frågan ställer om historien. Om frågan ställs om spelmekanik, skulle den migreras till Arqade :)

Om jag minns rätt, nämns inte vad som händer med Alyssa uttryckligen i Final Fantasy XIII-2. Detta förklaras dock i boken Final Fantasy XIII-2: Fragments After.

Syftet med Fragments After var att täcka alla lösa ändar eller potentiella plothål som inte berördes i själva spelet. Fragments After fick inte heller en engelsk release förrän i oktober 2019 (en solid 8 år efter den första utgåvan i december 2011).

Paradoxen som uppstod för att Alyssa skulle existera visas inte heller uttryckligen i Final Fantasy XIII-2, men den förekommer utanför scenen under händelserna i Final Fantasy XIII. När Serah och Nole börjar fixa tidslinjen och paradoxerna som förekommer i Final Fantasy XIII-2, korrigerar de i sin tur Alyssas paradox också.

Under händelserna i Final Fantasy XIII, Blev Alyssa inblandad i rensningen när hon besökte sin vän Nena Stein i Bodhum. Hon och Nena flydde och gömde sig från armén med andra renare, men de begravdes under en hög med spillror i en grotta. När gudinnan Etro släppte Pulse l'Cie som kämpade för att försvara Cocoon från kristallstas återupplivade den resulterande snedvridningen av tidslinjen Alyssa. Sedan dess har Alyssa fått mardrömmar över sitt ursprungliga öde och vet djupt ner att hon lever en lögn.

[...]

Final Fantasy XIII-2 Fragment After avslöjar att Alyssa, efter att ha förrått Serah och Noel, följer Hope till Augusta Tower i skenet av att hjälpa till i sin utredning av en inkräktare i systemet; i själva verket sätter Alyssa upp en fälla för Hope med dubbletterna. Efter att ha tagit bort de attackerande duplikaten hittar Hope en digital dagbok som tillhör Alyssa som avslöjar hennes hatfyllda tankar mot Pulse l'Cie, hennes rädsla för att raderas med en annan som tar hennes plats och hennes planer på att döda Hope. När hon håller hoppet under pistol börjar Alyssa att försvinna när Serah och Noel har fixat paradoxen som gjorde att hon kunde överleva grottan. Alyssa ber hopp om att inte glömma henne innan hon slutar vara.

Nästan allas minnen av Alyssa raderas med endast Hope och några få personer i akademiets högkvarter som har vaga minnen om henne. I Fragment efter, avslöjas att Alyssa ett år senare vid 500 AF har ersatts av en praktikant vid namn Aina Stein, en underförstådd ättling till hennes vän Nena.

2
  • förklarar det vilken paradox det var som fixades?
  • @ Memor-X Jag har uppdaterat mitt svar med den informationen :)