Anonim

Full Metal Panic-serien är känd för att referera till olika verkliga platser.

Till exempel är den fiktiva Jindai ( ) High School baserad på det verkliga livet Jindai ( ) High School i Choufu, Tokyo.

Den närmaste stationen till det verkliga livet Jindai High School är Senkawa-stationen, ändrad från till (Izumikawa).

Baseras Yamsk 11 på en verklig plats? Om ja, var är den verkliga platsen för Yamsk 11, den hemliga staden där Omni-sfären, som kallas TAROS, bor?

Enligt den ryska Full Metal Panic-wikis Yamsk-11-artikel ( -11, se referens) står det att Yamsk-11 är här: 60 8 '10.66 "N 153 54' 20.60" E (Östra Sibirien). "Yamsk-11"är inte stadens namn utan ett postnummer för postleverans. Det finns en stad, Yamsk, 63 km söder om "Yamsk-11". Det var vanlig praxis i Sovjetunionen att ge ett postnummernamn med ett nummer för stängda städer. Tydligen fanns det en stad vid de koordinater som har stängts. För ett annat exempel på detta, se Wikipedia's sida för Arzamas-16 eller Chelyabinsk- 65/40.

Det ser ut som om det finns en riktig plats men inte säker på om det har något gemensamt med den fiktiva "Yamsk 11" i FMP (men vem vet), och namnet "Yamsk 11" är ett postnummer från Sovjetunionens dagar.

2
  • Så tanken bygger på verkliga omständigheter, men platserna är fiktiva?
  • @Krazer Ingen aning om dessa koordinater från den ryska wiki hänvisar till en faktisk stängd stad eller om det är koordinaterna för den fiktiva platsen. Stängda städer är typ av statshemligheter, så vem vet vad som faktiskt finns där.

Det är definitivt en "postnummer" från sovjettiden för en avlägsen plats nära staden Yamsk, men huruvida en militärinstallation faktiskt fanns på den platsen är okänd. Uppenbarligen visar google maps inget annat än taiga vid de påstådda koordinaterna.

Men författaren gjorde verkligen sina läxor med en trovärdig och realistisk plats.

Det är mycket troligt att "Yamsk-11" inspirerades av en verklig, spektakulär och mycket mystisk kallkrigsinstallation som heter Duga-3, ett enormt OTH-radarsystem (google för "Russian Woodpecker") - det fanns ihållande teorier denna massiva installationen, med sin absurd kraftfulla utgång som kunde störa radiosignaler i hela Europa, användes för experiment på mind control. Mycket i linje med FMP: s anda.

Slutsatsen, en riktig plats, men med tung utsmyckning (men inspirerad av verkliga livet under det kalla krigets mysterier).