Anonim

Varför Super Shenron är LÅNG starkare än du trodde i Dragon Ball Super

Det har funnits flera hänvisningar till en dödlig som kan vara starkare än en förstörelsens Gud, både i anime och manga. Är denna person tänkt att vara Jiren och i så fall är han verkligen starkare än en förstörelsens Gud, eller är det fortfarande okänt exakt hur stark han är?

1
  • Kommer tillbaka till detta när jag kommer hem och kan tidsstämpla anime, men det finns åtminstone en instans där en annan Gud av förstörelse talar om hur Jirens universum måste vara det dödliga universum starkare än en Gud av förstörelse; och (jag tror under den 2-deliga Jiren vs Goku-kampen) Belmod själv nämner att Jiren är starkare än han är.

Svaret på denna fråga skulle vara ett ja och ett nej.

  • För det första måste det noteras att alla destruktionsgudar är lika starka. I anime uppgavs det av Vados att Beerus är starkare än Champa och precis före turneringen, Whis uppgav att Vermouth kan vara starkare än Beerus även om Beerus sa att han bara tappade en brottmatch.
  • Till och med i mangan, när vi ser utställningen matcha fyrkant, ser vi Beerus kunna bekämpa flera gudar av förstörelse samtidigt och han tillsammans med Quitella var de två sista stående (Det måste också noteras här att i mangan, Quitella är kämpen som besegrade Beerus i armbrytningen. Vermouth verkade inte heller så skadad i slutet av striden.
  • Enligt den officiella beskrivningen på Jiren står det att han är på nivån av en gud för förstörelse. Under anime, medan Jiren utan ansträngning pressade av andebomben, uppgavs det av Whis att Jiren är lika stark som en gud av förstörelse eller möjligen ännu starkare än hans. Så genom detta kan vi dra slutsatsen att Jiren är> = Vermouth, definitivt inte mycket starkare men det är verkligen möjligt att han är starkare.
  • Samtidigt finns det flera gudar för destruktion och Jiren kanske inte är starkare än den starkaste förstörelseguden över multiverset.
  • Så jag tror att det bästa sättet att representera Jirens makt är att säga att det är på nivån som en gud av förstörelse. Precis som vi ser Champa hålla sig mot Beerus trots att Beerus är starkare, skulle Jiren lätt kunna hålla sig själv även mot den starkare förstörelseguden över multiversumet.

    Som framgår av ep. 109 och 110 skrämde hans makt bara Beerus, förstörelsens Gud och Goku efter att Ultra Instinct-formen inte kunde besegra honom. Gick bara tå till tå och dödade, men han tog knappast träff vilket var inget för Jiren.

    Jag skulle säga att Jiren kommer att ta den här kampen eftersom han är vansinnigt, monströst stark. Han ökade inte ens sin makt till de slutliga gränserna.

    Tänk på det. Jirens sanna kraft (på YouTube).