Anonim

McLean's Moving Eye MCU Spider-Man

Från lokala föreställningar till större tävlingar som EuroCosplay, många cosplayföreställningar kräver att du spelar in din musik och dialog.

Vanligtvis är det en del av reglerna för deltagande. Vad är orsaken till detta krav? Visst skulle en "live" -dialog få lagen att verka mer övertygande - snarare än att cosplayers skulle behöva läppsynkronisera.

Jag förstår att mikrofoner inte är bra om du har jätte hummerklor eller något - men mikrofoner kan komma ganska små nu och kan passa i en hjälm. Till och med, varför begränsa Allt cosplayers?

Varför finns denna regel?

8
  • Dräkten kan vara tung, att röra sig i den medan du pratar kan leda till en oklar röst på grund av tung andning. En annan anledning kan vara att förhindra nervositet. Inte alla människor kan tala offentligt som ingenting.
  • Ja, men det bör inte tvingas på grund av nervositet. Istället bör nervösa människor ha valet att ha förinspelat ljud. Jag är inte övertygad om att det är anledningen.
  • Om tävlingen är i en stor sal som det jag har sett i Supernova Photos kan det vara så att deltagarna inte behöver skrika för att alla ska höra dem
  • Jag tror att det skulle göra det möjligt för dem att hålla scheman bättre eftersom de vet exakt hur lång varje handling kommer att vara.
  • Det kan verkställas så att alla har samma regler som tillämpas. Annars skulle de med stor talarförmåga ha fördelen framför dem utan.

Det verkar som att det i första hand är en tidshanteringsstrategi. Från Oyahocon Cosplay Competition-reglerna (fet textgruva):

Musiken och / eller den förinspelade dialogen måste vara redo att gå så fort CD-spelaren sätts (detta innebär att deltagaren måste redigera musiken och / eller den förinspelade dialogen innan konventet och lägga den på en CD). Ljudfilen måste vara exakt tre (3) minuter eller mindre. Det finns inga undantag från regeln. Om ljudfilen är längre än tre (3) minuter kommer den att stoppas när tiden har uppnåtts (även om den minskar prestanda). Ha filer inspelade exakt som du vill att de ska spelas.

Från tävlingsregler för Anime Midwest:

Den förinspelade musiken / dialogen som skickas till Masquerade-personalen måste vara 2 minuter och 30 sekunder eller mindre. Det finns inga undantag från regeln "2 minuter", såvida du inte begär tillstånd innan konventet. Varje post över 2:30-märket kommer att stoppas vid den tiden.

Från tävlingsreglerna för Anime-Expo Performance:

Följ tidsgränsen på 2 minuter. MC- och videointroduktioner räknas inte med i prestandatiden. Ljud: Allt ljud som behövs för att uttrycka ditt framförande (dvs. musik, förinspelad dialog, ljudeffekter). Måste vara jämförbar med PG-betyg inget svordomar eller stötande språk. Bleeps eller andra former av censur är acceptabla. Bör inte överstiga 2 minuter. Måste vara i MP3-format. Måste ha minst 192 bithastighet. Försök att undvika ljudkvalitetsfel (hörbar distorsion, överdrivna nivåer, låg samplingsfrekvens / bithastighet).