Anonim

LIGHTNIN Reparation av växellåda | GBS International

Oreki Houtarou är huvudpersonen i Hyouka. Först är han väldigt lat, sedan när han träffar Chitanda börjar han lösa mysterier och blir lite aktiv. Han tar en kurs i humaniora andra året. Men jag är nyfiken på vad är hans verkliga syfte i livet?

Det är en bra fråga - för en bra anime - men Oreki verkar egentligen inte vilja göra något specifikt med sitt liv. Utöver detta nämner anime inte detta heller.

Det antas att han inte vill göra något specifikt på grund av sin personlighet: energibesparing. Mer som att han vill leka genom livet genom att göra allt så genomsnittligt som möjligt för att spara energi. Om du går till wiki-sidan Oreki Houtarou och ner till Orekis citat kan du få en god uppfattning om vilken typ av person han är.

Orekis motto: "Jag gör ingenting jag behöver inte. Vad jag måste göra gör jag snabbt."

Avsnitt 22, 22: 50-23: 00: "Om affärssidan du gav upp ... Vad sägs om att jag tar hand om det åt dig?"

Men om vi tittar på 22:50 till 23:00 kan vi se Oreki slags "fantasera" om att hjälpa Chitanda med sina uppgifter att driva Chitanda-familjen i framtiden. Men Oreki ger upp och säger faktiskt inte till Chitanda att han ska hjälpa henne. I denna mening hamnar Oreki faktiskt på att hjälpa Chitanda och hamnar lite borta från sitt motto. Men han bestämmer sig för att inte hjälpa Chitanda efter att ha insett hur Satoshi kände när han avslog Ibara, t.ex. ovärdig.