Anonim

Dragonball Xenoverse 2 XAGuacha23 vs Pikkon (Other World Tournament Saga)

I DBZ har Goku teleporterat flera gånger till "Other World" (en plats som antagligen är bebodd av själar), hans mest betydelsefulla resa dit var när han förde Cell i sin andra form dit för att förhindra honom från att spränga jorden och varandra tillkallades Piccolo också där innan han kallades till Namek. King Kais planet är i slutet av Snake Way och Snake Way är i "den andra världen".

Detta väcker frågan om var den exakt befinner sig och skulle inte det betyda att en "död" Goku lätt kunde ha teleporterat tillbaka till jorden precis som om han levde?

Han kunde (och det gjorde han ibland), men det är "förbjudet", och Goku gillar inte att bryta regler.

Det är faktiskt en annan värld i samma "dimension" som den normala världen, så ja, Goku kan fritt teleportera mellan de två.

1
  • Om vi ​​tittar på detta igen, korrelerar det med svaret från Roy nedan och är faktiskt mer exakt i den meningen att han kan men det är förbjudet. Det är också värt att notera att han vid dessa tillfällen inte gjorde något viktigt som förmodligen skulle förändra framtiden.

Du har rätt i teknisk mening.

Från http://dragonball.wikia.com/wiki/Instant_Transmission

Goku kan till och med växla genom riken utan att ha teleportering från jorden till King Kais planet och därifrån till Nya Namek.

Jag tror att det handlar om att vilja göra det eller inte. Goku vill att Gohan ska växa upp och nå sin fulla potential, Goku tror att hans son kan och kommer att följa hans steg som jordens skyddare. Detta kan bara hända om Gohan skakar bort all sin rädsla, och du kan se hur det händer när han förstör Cell.