Anonim

Death Note - Misa no Uta

I det sista avsnittet av Death Note, serien ser vi Misa Amane stå nära kanten av en byggnad. Hon fick mycket sorg på grund av Light Yagamis död; trots allt var hon en av de mest hängivna åt honom. Hon genomgick kontinuerlig tortyr och led för ljus.

Begick Misa självmord?

0

Denna uppskrivning på WikiAnswers är ganska bra.

Enligt 13: How to Read förlorar Misa sina minnen relaterade till att använda Death Note och behåller sin kärlek till ljus. Eftersom det ligger i en Death Note-användares natur att "drabbas av olycka", faller Misa i förtvivlan efter att någon "som Matsuda" "antagligen lät det glida" att Ljus dog. När hon återfår sina minnen genom att Rem berättar för henne säger Rem att om Light försöker skada Misa ändå kommer hon att döda honom. Misa svarar "Jag vill inte precis bli älskad av en Shinigami, och om Light dog kunde jag inte leva utan honom. Det finns inget sätt att Light skulle döda Misa-Misa. Och varför skulle du gå så långt för mig." Troligen förutspår händelser som kommer eftersom ljus inte dör. Trots fansrykten är den kappade kvinnan som dyker upp i slutet av mangan inte Misa, utan en namnlös anhängare av Kira. Misas öde visas inte alls i mangan; hon sågs senast på Teito Hotel. Ohba uppgav att detta helt enkelt berodde på att han inte hade en situation att passa in i henne.

Det kan hända att scenen från anime är i framtiden, för ljus dör den 28 april 2010 och Misa dog den 14 februari 2011 (Alla hjärtans dag) enligt kapitel 110 "Hur man läser" -profilerna för karaktärerna.

Det finns inga tydliga bevis för självmordet på taket, men det finns egentligen liten anledning att någon skulle stå på takkanten, på andra sidan säkerhetsräcket.

2
  • detta gäller anime-serien, där ljus dör den 28 januari 2013 och Misa står på ett tak i den sista scenen.
  • Skulle hon begå självmord ur valet eller kunde hon ha tvingats till det av Death Note? Kanske beslöt Near att avsluta henne själv? Hon hade verkligen ett konstigt glasigt blick i ögonen.

Ja, det är starkt underförstått att hon begick självmord. (i anime)

Det händer faktiskt två saker:

  • Ja, hon sörjde för Yagamis död.
  • Hon fick också sin återstående livslängd halverad två gånger från två ögonhandeln. En gång med Rem och en gång med Ryuk.

Efter att ha halverat sitt liv två gånger är det knappast en slump att hon skulle dö så snabbt. Det faktum att det finns ett begrepp med "återstående livslängd" innebär redan någon form av förutbestämning i serien.

6
  • Så du menar att säga att eftersom hon hade den långa livslängd som Rem gav henne, kunde hon INTE dö ??
  • Nej, jag säger att hon klippte sin ursprungliga livslängd på två gånger. Så det är inte alls en överraskning att hon skulle dö innan serien avslutades.
  • 2 Det spelar ingen roll att Misa hade halverat sitt liv två gånger, eftersom Rem ingrep för att förhindra hennes död och provocerade sin egen död, men hoppade över Misas för tidiga slut.
  • Vi vet inte hur mycket liv Rem hade när hon räddade Misa, och det var den andra shinigami som också räddade Misa, så hennes liv förlängdes två gånger. Vi vet inte hur mycket liv de gav henne, det kunde lösa sig att hon hade en hel del kvar även efter att ögonen hade gått.
  • Kommentar från en anon (ogiltig) redigering: "Men allt detta är ogiltigt eftersom Rem först förklarar för henne att när en shinigami dödas för en människa skickas deras återstående livslängd till nämnda människa."

Vi vet att om en shinigami räddar en människa så får den människan resten av livslängden, då Misa får det halverade med ögonavtalet från Rem. Rem räddar sedan Misa och Misa får Rems återstående livslängd, och sedan halveras det av Ryuk. Så fortfarande har hon en ganska lång livslängd. Och precis som min iakttagelse är flickan i slutet Misa för det faktum att om du ser tillbaka tidigare i serien bär Misa samma outfit i en av episoderna, men som jag sa är det bara min observation.

2
  • Men du antar att Rem hade massor av "liv" kvar ...
  • @Darius Men det var också den andra shinigami som räddade Misa, Gelus gjorde det också.

När du dödar en shinigami får du inte resten av deras liv för i verkligheten kan Shinigami inte riktigt dö. De är ganska odödliga tills de offrar sina liv för en människa. När Rem dödade "L" och "Watari" räddade Rem bara Misa från att dö av dem. Rem gav inte Misa sitt återstående liv. Rem tillät bara Misa att leva lite längre. Detta visas när historien först ges till Misa när hon frågar Rem "Hur dödar du en Shinigami?"

Eftersom Rem dödade sig själv för att förlänga Misas liv skulle hela Rems återstående liv ha lagts till hennes, precis som när den första Shinigami räddade henne. Om så är fallet, skulle det ha varit så stor sak att få hennes livslängd halverad två gånger. Hennes livslängd förlängdes igen EFTER att hon halverade den två gånger.