Anonim

CARDCAPTOR SAKURA SEGA FIGUR UNBOXING | Pattie Mendoza

Jag är Cardcaptor Sakura. Det är känt att Clow Reed skapade Clow Cards och sedan satte upp en hel infrastruktur för att försegla dem tills Sakura kunde komma till dem för att de var så kraftfulla. Det har gått ett tag sedan jag har läst mangan eller sett showen, och jag undrar: varför skapade han korten i första hand, särskilt om de skulle bli så mycket besvär att hantera efter det.

Jag vet inte exakt varför Clow Reed skapade Clow Cards. men jag tror att de inte skapades enbart för att ge Sakura.

Cardcaptor Sakura är bortsett från ett större Multiverse där andra CLAMP-titlar som Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE och xxxHolic sätts in. genom att multivers Clow Reed är känd som den största trollkarlen genom tiderna och en av hans förmågor är Prophetic Dreams

Clow har en Dream Seers krafter, så att han kan se in i framtiden. Till skillnad från de flesta andra karaktärer, som bara kunde se framtidsfragment, uppgav Fei Wang dock att Clow kan se allt, vilket gav honom fritt styre för att kontrollera händelser, därmed hur han lyckades förutse Sakura samla in Clow Cards, vilket fick honom att skapa en tätningsstav i färgen rosa för Sakura som tjej. Han visste till och med att han, som Eriol, skulle orsaka problem för henne att hjälpa henne att skapa Sakura Cards.

Källa: Clow Reed - Powers & Abilites - Prophetic Dreams

för om han förutsåg att Sakura skulle försegla korten och gjorde Sealing Wand speciellt för henne, varför lät han allt som hände i första hand? anledningen var att när han närmade sig sin död hade han valt Sakura (som ännu inte ens hade fötts) för att efterträda honom och det mesta var av design.

När Clow närmade sig döden valde han Sakura Kinomoto för att vara den nya älskarinnan i The Clow. Sakura var ännu inte född vid den tiden, men Clows magiska förmåga gjorde det möjligt för honom att förutse det mesta av framtiden och planera många av de situationer som skulle göra det möjligt för Sakura att lyckas ta till fullo Clow Cards. Anledningen till att Sakuras trollstav är rosa är att han ville göra en lämplig trollstav för den unga flickan som skulle vara älskarinna. Det var inte på grund av slumpen att Keroberos valde Sakura.

Källa: Clow Reed - Bakgrund (första stycket)

som sådan tätningen på Clow Cards, medan det låste bort den kraftfulla magin som var Clow Cards, var det bara tills det var Sakuras tid att göra anspråk på dem och därmed anledningen till att boken var i Sakuras hem och inte i Li som är ett bloddöd från Clow Reed.

Anledningen till att jag säger att Clow Cards inte skapades bara för att ge Sakura är att i den första Cardcaptor Sakura-filmen Su Yung / The Madoushi, en tidigare lärling och älskare av Clow Reed, förseglades inuti Clow Book tills Sakura släppte henne oavsiktligt. även om det är möjligt skapades korten långt efter Clow Book med tanke på bokens magiska oberoende värdelöshet efter att korten släpptes skulle jag tro att både boken och korten skapades samtidigt.

2
  • 1 Var snäll inse att Clow valde att "dö" och aldrig dör. Su Yung är ett dub dub enda namn för Madoushi / Sorceress. Dubben tar en hel del friheter, så det är tveksamt om kanon. Det är värt att notera att Eriol aldrig försökte befria henne även efter att ha reinkarnerat. Det är troligt att hon inte var en del av kortens ursprungliga konturer och bara lades till för filmens skull. Den pågående Clear Card Arc kan möjligen kasta lite ljus över saken.
  • 1 Du kan inte glömma vem Sakura är ett indirekt decedent från Clow Reed. Som du kan se på Anime (på den ursprungliga mangan förklarar de inte detta, om jag minns rätt), ingen ser Clow Reed dö. Men berättade Eriol för Sakura som Clow Reed skiljer sina krafter och ger dem till Eriol och Fujitaka. Förmodligen är botten av dem ättlingar till Clow, eller en direkt reinkarnation.