Anonim

God Hand - PS2 Playthrough Part 21 - Elvis Final Boss Form! Elvis Demon Form Boss!

Shinjis Walkman (jag vet inte den exakta termen på engelska, men jag vet redan att det är en sällsynt kassettspelare som inte tog fart förutom i Japan), men det jag är intresserad är musiken han lyssnar på. (Mer specifikt har kassetten 26 spår och en varaktighet på cirka 1:30 om jag litar på mitt minne om spelarens utseende). Jag har tittat på NGE och RoE: 1.01 igen, och musiken har stor betydelse för Shinjis utveckling, men vi hör inte tillräckligt för att någon app ska känna igen den, och namnet verkar inte avslöjas i krediterna .

Har namnet på kassetten / samlingen / musiken som Shinji lyssnar på avslöjats i showen, en intervju eller någon annan "officiell" källa?

Ta en titt på denna klippning från avsnitt 4 (via de officiella storyboardsna), och även Shinji Ikari-karaktärssidan noterar att de två låtarna som spelas är:

De två låtarna som vanligtvis spelas på Shinjis SDAT är: Spår 25 för "Du är den enda" respektive Spår 26 för "Blue Legend". Låtarna är från "Lilia from Ys", ett bildalbum för "Ys" RPG-serien. Sångaren är Kotono Mitsuishi, Misatos seiyu. Avsnitt 02 har dock två Eva BGM-bitar som spelas, medan avsnitt 23 har en annan sånglåt för spår 25 istället.

Också på Youtube:

Aoi Legend, du är den enda

Den här artikeln på EvaWiki har alla spår som spelas av Shinjis walkman / SDAT. http://wiki.evageeks.org/SDAT

Redigera:

Avsnitt 2 - A-2 ("Bakgrundsmusik" - S Works, Disc-01, spår 02) och B-4 ("Fly Me To the Moon" - S Works, Disc-01, spår 27)

Avsnitt 4 - "Blue Legend" ( Aoi Legend), spår 3 av Lilia ~ från Ys ~ och "Du är den enda" [ 5], spår 1 av Lilia ~ från Ys ~

Avsnitt 9 - "Blue Legend" ( Aoi Legend) och "Distant Empty Promise" [6] ( T i Sora no Yakusoku), spår 8 av Lilia ~ från Ys ~

Avsnitt 15 - "Du är den enda", spår 1 av Lilia ~ från Ys ~

Avsnitt 23 - "Ryoute Ippai no Yume" ( . Båda händerna fulla av drömmar), spår 4 av Masami Okui - Gyuu

Avsnitt 24 - Ode to Joy - Beethoven

Avsnitt 25 '- Det spelar ingenting ...

Om du vill veta mer finns det

Musik i kronologisk ordningsföljd och FLY ME TO THE MOON Guide

2
  • Välkommen till Anime och Manga. medan länken kan svara på frågan är det bäst att citera de delar av sidan som är relaterade till svaret. om länken någonsin skulle gå ner utan citat blir ditt svar ogiltigt
  • Tack så att jag fick veta det. Redigerades bara (utan att logga in).