Anonim

NICK54222 MUGEN: Post-Blue Suns MUGEN Tournament III Discussion

Jag har precis tittat på Puella Magi Madoka Magica och dess film, Rebellion. Och det är något som har stört mig.

I avsnitt 10 visades Homuras förflutna, och jag kommer att upprepa det så att du kan förstå min fråga.

Slinga 1: Hon var fortfarande en blyg och blyg tjej, med håret bundet på flätor och med glasögon. Hon visades sedan att hon nästan blev offer för en häxa om inte Madoka och Mami dyker upp och sparar henne som Magical Girls. Fastforward, Madoka och Mami dödades båda vid slaget vid Walpurgisnacht och Homura bestämde sig för att också bli en magisk tjej med en önskan att gå tillbaka i tiden när hon träffade Madoka, men den här gången är hon den som skyddar henne.

Slinga 2: Tiden återvände till det förflutna och efter introduktion av henne av läraren visade hon den magiska flickans ring omedelbart för dem, vilket gjorde Madoka och Mami förvånade över att det finns en ny magisk flicka. Snabbt framåt, vid slaget vid Walpurgisnacht, bevittnar hon Madoka förvandlas till en häxa och insåg att Kyubey har lurat alla magiska flickor.

Slinga 3: Homura gick tillbaka till tiden och blev vän med dem igen, så att hon kan varna dem för Kyubeys bedrägeri men till ingen nytta. Tills Sayaka också blev en häxa och de hade inget annat val än att döda henne. Mami dödade också Kyoko och försökte sedan döda Homura, men stoppades och dödades av Madoka. Homura och Madoka kämpade i slaget vid Walpurgisnacht. De blev båda besegrade och deras Soul Gems försvann, men Madoka gav ett sorgfrö till Homuras Soul Gem och bad henne att gå tillbaka i tiden igen och hindra henne från att bli lurad av Kyubey. Sedan bad hon Homura att döda henne innan hon kan bli en häxa.

Slinga 4: Det var här Homura var övertygad om att ingen kommer att tro på hennes framtid och bedrägeri och därför försöker hon förhindra det, vilket gör hennes personlighet mer avskild och kall, men starkare.

Vad jag inte förstår nu är hur Homura kunde gå tillbaka till det förflutna där Madoka ännu inte är en magisk tjej. Se, på de tre första slingorna är Madoka redan en magisk tjej. Om hennes önskan har något att göra med det (att återvända till det förflutna är Madokas beskyddare), kunde hon ha återvänt till Loop 2 med Madoka ännu inte en magisk tjej. Jag skulle inte tro att Madokas vädjan till Homura har något att göra med det på Loop 3 (vilket hindrar henne från att bli lurad av Kyubey) eftersom hon redan är en magisk tjej, och därför redan har gjort sin önskan.

Så jag förstår inte hur hon kan återvända till en ändrat förflutet med en förändrade Madoka, för så vitt jag vet är hon den enda karaktären som kan förändras inom sin looping-tidslinje. Eller har jag fel? Finns det någon förklaring till detta?

Detta beror på att datumet då Homura återvänder till faktiskt är innan Madoka avtalar med Kyubey

När vi tittar på Wiki-sidan Timelines ser vi att det uppskattas att Madoka gör kontraktet några dagar efter att Homura skulle vakna på sjukhuset.

medan wiki-sidan säger att datumen inte ska tas som kanon kan vi anta att detta är nära att vara korrekt som vi ser på sjukhuset på Homuras kalander.

enligt wiki

I kalendern som vi ser i Homuras sjukhusrum står det "att lämna sjukhus" onsdagen den 16 och "gå i skolan" fredagen den 25.Mars har 31 dagar med den 25: e som faller på en fredag ​​2011 och är den enda månaden 2011.

I den fjärde tidslinjen som visas i avsnitt 10 (tidslinjen efter den att Homura skjuter Madokas själspärla på hennes begäran) ser vi Homura dyka upp i Madokas fönster som varnar henne medan hon håller en död inkubator.

i slutet av den tredje tidslinjen får vi också en indikation på detta i vad Madoka ber om Homura

Madoka: Tyvärr ljög jag. Jag antar att jag fortfarande har en kvar.
Homura: Men varför?! Du borde ha använt det!
Madoka: Det är bättre på det här sättet. Jag vill att du ska göra något som jag inte kunde göra. Du kan gå tillbaka i tiden, eller hur, Homura? Du kan gå tillbaka och ändra allt... så att vi inte hamnar så här ...
Homura: Okej...?
Madoka: Rädda mig sedan från att vara dum, från att bli lurad. Låt inte Kyubey lura mig igen.
Homura: Jag svär att jag kommer att rädda dig! Jag ska göra vad som krävs för att skydda dig! Jag kommer tillbaka igen och igen och igen! Jag ska rädda dig! Jag svär!

detta skulle tyda på att Homura någon gång under den tredje tidslinjen hade sagt till de andra tjejerna (eller åtminstone Madoka) att hon kunde gå tillbaka i tiden, inte bara frysa den som de skulle ha sett. Madoka verkar också antyda att hon vet att Homura kan resa tillbaka till en tidpunkt innan hon gjorde det kontrakt som jag skulle se komma upp i samtalet.

Eftersom Homuras återkomstpunkt i det förflutna alltid är densamma, skulle detta indikera att mellan Homuras frisläppande från sjukhus (när hon vaknar) och när hon går över till skolan är det när Madoka gör kontraktet som sådant i fjärde tidslinjen och därefter Homura skulle fånga upp någon inkubator som skulle försöka lura Madoka

1
  • 1 Jag förstår. Jag tror att jag saknade att kalendern visades och inte kunde analysera den. Tack så mycket för förklaringen. Jag tror att datumet mellan Homuras släpp och hennes skolöverföring var när Madoka gjorde hennes önskan att rädda en katt. LOL.

På samma tid, när hon räddas av Madoka och Mami, säger Madoka henne att hon bara varit en magisk tjej i en vecka. Detta efter att Homura har varit i skolan i några dagar (hon går till gymnastik, har svårt att lösa en fråga). Om hon vaknar på sjukhuset en och en halv vecka innan hon börjar sin första skoldag, har Madoka inte blivit en magisk tjej på åtminstone några dagar om inte längre från startpunkten; mer än tillräckligt med tid för Homura att ingripa och skydda henne från Kyubey.