Anonim

den VERKLIGA anledningen Itachi Uchiha dog - Itachis hemliga sjukdom förklarades - Naruto & Boruto Theory

Låt oss säga att Uchiha A och en Uchiha B båda har väckt sin Mangekyou Sharingan. Om A och B byter blick, kan de låsa upp Evig Mangekyou Sharingan?

1
  • Nej, om det var möjligt har Madara & Itachi gjort det med bröderna.

I Manga, endast:

  • Uchiha Madara,
  • Uchiha Izuna (Madaras bror),
  • Uchiha Shinsui,
  • Uchiha Itachi (Sasukes bror),
  • Uchiha Sasuke,
  • Uchiha Fugaku (Itachis och Sasukes far)
  • Uchiha Obito,

Visas ha väckt Mangekyou Sharingan (hädanefter MS). Av dessa 7 bekräftas endast 2 att ha en evig Mangekyou Sharingan (hädanefter EMS), det vill säga Uchiha Madara och Uchiha Sasuke.

Uchiha Madara

Madara fick sin EMS efter att ha tagit sin brors MS. Observera att han hävdade att hans bror gav honom det. Madara tog inte det från honom med våld. När Madara berättade den här historien visade sig hans bror vara på sin dödsbädd. När Madara fick sin EMS, har hans ursprungliga ögon tappat sitt ljus, han är praktiskt taget blind.

Uchiha Sasuke

Sasuke fick sin EMS från Uchiha Itachi. Först tvekade han att transplantera Itachis ögon i hans. Efter att hans ögon blev värre av den omfattande användningen av MS-tekniker, gick han med på transplantationen och fick därmed sitt EMS. Itachis ögon var också nära blinda.

Det finns fyra punkter som är likartade mellan de två.

  • Ett är att de har sina ursprungliga ögon utvecklats till MS.
  • Två, de transplanterade de andra ögonen från sin bror.
  • Tre de transplanterade sin brors ögon när deras ursprungliga ögon är blinda eller nästan blinda.
  • Fyra båda bröderna är döda när de transplanterade ögonen.

IIRC fick höra i mangan att transplantation görs bättre mellan nära släktingar eftersom de är mer kompatibla.

Om endast de första två villkoren är nödvändiga för EMS, ja, kan någon nära släkting som har väckt MS helt enkelt byta blick mot båda för att väcka EMS. Om punkt 3 också måste uppfyllas kan de fortfarande utbyta ögon efter att ha utmattat sina ögon, vilket gör det nära blindt. Om punkt 4 också är nödvändigt kan de inte bara byta ögon eftersom den ena behöver dö innan den andra kan transplantera sina ögon och väcka EMS.

4
  • Detta förutsätter naturligtvis att Transplant-ögonen inte smälter samman med originalen, vilket tydligen är någon form av teori om ämnet. Döden borde realistiskt inte spela någon roll alls, men det här är ju anime, så vem vet. Det lämnades bara för öppet för tolkning just nu, men om det var realistiskt skulle det vara att byta ögon och det skulle fungera för dem båda.
  • Jag håller med om att ögonen inte ska smälta samman. Jag håller inte med om att döden inte borde ha någon betydelse, med tanke på att Mangekyou Sharingan själv väcktes vid död av någon viktig.
  • fall 1 och 2 är mycket viktiga men broder är inte måste men måste ha starka blodband. fall 3 och 4 är inte nödvändiga.
  • Du glömde Uchiha Fugaku i listan över Mangekyou Sharingan-användare.

För att aktivera EMS skulle du behöva ögonen på en släkting som har aktiverat MS. Det främsta exemplet på detta är Obito, han överförde massor av andra delare i hans saknade ögonhål eftersom det fanns mer än bara honom och Itachi med MS under tiden av Uchiha-massakern (där han tog ögonen på uchiha som har aktiverat åtminstone en vanlig Sharingan) så det är säkert att säkert han transplanterade åtminstone ett annat öga med MS i det ögonhålan men har aldrig väckt EMS.

Ytterligare två punkter att överväga enligt varför de inte smälts samman:

  1. Vad Madara sa och gjorde under fjärde kriget

  2. Uchiha rip off shin uchiha

  3. Madara sa till Sasuke "kanske jag borde ta ögonen innan jag får tillbaka min rinnegan" strax efter hans fullständiga väckelse. Och vad han gjorde mot Kakashi precis innan han skivades i hälften av Sasuke tog hans (Obitos högra öga) och planterade det i uttaget. Instinkten att sätta donatorögat i hans ögonkontakt betyder förmodligen att ögonen inte smälter samman (Madara redan som EMS och det är därför Obito stannar samma i Madaras ögonkontakt). Detta förutsätter också att givaren fortfarande lever (Madara sa att döda sasuke skulle vara ett slöseri med de ögon som antyder att sasuke skulle motstå)

  4. Shins kropp är trasig av Sharingans som antyder oavsett var du sätter dem, Sharingan kommer att fungera. Varför detta är viktigt beror på att hans "barn" också har samma mönster som antyder att de som har exakt samma DNA skulle väcka samma MS med samma kraft. När kroppen introduceras för ett par ögon från någon annan skulle den reagera annorlunda, min gissning är; om mottagaren hade MS, skulle de potentiellt kunna väcka EMS när donator-MS transplanteras i dem oavsett blodförhållande. Blodförhållandet kan ha varit en teori i mangan, ett antagande, missbrukad information.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.