Anonim

Art of Letting You Go - Tori Kelly (text)

"anata wa soko ni imasu ka" (Är du där?)

... verkar som denna "magiska stavning" fungerar över radion, som Festums måste avkoda och hacka in.

Jag har alltid undrat om det här kan vara en sorts hypnos. I så fall är Festums mer mänskliga som jag tror.

Det korta svaret är nej, det är inte hypnos - det är egentligen Festums som försöker hitta / kommunicera med människor. Det långa svaret är att det har en dubbel betydelse i showen.

Först och främst är den mest direkta anledningen till att en viss fras och röst används att Festums ursprungligen fick reda på mänskligheten genom att möta en voyager-liknande sond - på sonden var en inspelning av en kvinna som ställde denna fråga (där det var tänkt att vara ' Finns det någon där ute? ”Fråga). Festums förstod inte mänskligheten alls och upprepade bara den exakta inspelningen när de försökte hitta människor att "rädda". Du kan se en inramad kopia av denna skiva som hänger på FN-ledarens kontor i några scener i Exodus.

För det andra är det viktigt att förstå att Festums, åtminstone under den första säsongen, inte förstod mänskligheten alls. (I filmen lärde de sig lite ... vilket gjorde situationen för mänskligheten ännu värre, inte bättre). Festums finns inte på samma sätt som människor gör. De förstår inte begreppet existens som människor gör. De uppfattar människans existenstillstånd som en oegentlighet som måste räddas från. Eftersom de förstår så lite blir frågan mycket bokstavlig - de frågar "Finns du?" - och om någon svarar blir Festums fullt medvetna om människans existens som svarade och försöker "rädda" dem genom att assimilera dem.

Denna fråga är verkligen kärnan i showens inställning. Dessa två raser är så främmande för varandra att denna konstiga rondellfråga är det enda sättet de ursprungligen ens kunde kommunicera på, och båda sidor tycker att den andra befinner sig i en hemsk, obegriplig situation. Människor ser assimilering till icke-existens som i grunden död, och Festums ser människans existens som något de behöver räddas från. De flesta av huvudpersonerna vill etablera meningsfull kommunikation med Festums, men vid denna tidpunkt är det oklart om det ens är möjligt, åtminstone utan att fundamentalt ändra naturen hos Festums eller människor.