Anonim

Taio Cruz - Dynamite Lyrics

I allmänhet representerar frisyren i anime karaktärspersonligheten, som att kort hårflicka ska bli tomboyish eller hästsvans att göra en tjej verkar sportig, etc. Men vad sägs om de andra? Som långt rakt hår, eller idiotiskt hår, twintail, etc.

Vad är vanlig hårstil för tjejer och killar i anime och vad representerar karaktären?

LÄGG TILL Det finns en riktigt bra blogg om anime hårfärger här tack vare @ user1306322 kommentar nedan, jag vill ha ett svar som det, men det handlar om frisyr

7
  • Svaret här är relevant: anime.stackexchange.com/questions/5650/…
  • Vad sägs om den här frågan? anime.stackexchange.com/questions/2872/…
  • Och kolla in det här fina blogginlägget från internet.
  • @ user1306322 Jag har sett frågan och Dimitris svar ger ett exempel. Jag vill lära känna de andra
  • I en specifik serier är det förmodligen rimligt att dra slutsatsen att det finns någon relation, men jag tvekar att generalisera över Allt serier, eftersom det kan vara mycket variation (t.ex. med idiotiskt hår).

Ja, det kan finnas några vanliga drag som liknande håriga karaktärer delar. Naturligtvis är detta inte en definitiv guide till en karaktärs personlighet och det kommer att finnas många motexempel.

Här är ett par frisyrer och deras vanliga personligheter:

Kort hår ses ofta på tomboys eller alternativt "genomsnittliga" karaktärer. Detta är förmodligen så att de verkar pojkaktiga eller har en frisyr som inte är särskilt spännande.

  • Kanbaru Sugura, Monogatari-serien - en sportig fujioshi som kanske är mer pojkaktig än huvudmannen, manlig, bly

  • Ranmaru Rindou, Binbougami ga! - en kvinnlig kriminell som växte upp i en dojo som en man

  • Yuki Nagato, The Melancholy off Haruhi Suzimiya - emotionless

  • Kumin Tsuyuri - Chuunibyou demo Koi ga Shitai! - en medlem i klubben som tupplurar mycket .. Och inte mycket annat

Twintails är ofta barnsliga eller är barndomsvänner, detta beror på att twintails är ovanliga bland äldre kvinnor, men mer populära bland unga flickor och samhället har associerat de två:

  • Lingyin Huang - Infinite Stratos, en barnslig barndomsvän

  • Azusa Nakano - K-on! , en ny (barnslig) medlem i klubben för lätt musik

  • Yuno Gasai, Future dagbok, en barndomsvän till huvudpersonen med enkla motiv.

Borra hår är vanligtvis ett tecken på att en karaktär antingen är rik eller förfinad. Detta beror troligen på att rika karaktärer tenderar att vara skryta.

  • Selnia Iori Flameheart - damer vs butlers - från en rik familj

  • Mami Tomoe - Puella Madoka Magi Magicka - en erfaren magisk tjej med raffinerad smak

  • Akira Kogami - Lucky Star - borrar?

  • Celestia Ludenberg - Dangan Ronpa - från en prestigefylld familj

Och låt oss inte glömma killarna. Om du ser denna kriminella frisyr kan du nästan säkert kategorisera den karaktären:

  • Mondo Owada - Dangan Ronpa, medlem av ett cykelgäng

  • Kazu, Redline - en rebellförare

  • Eikichi Onizuka, Shonan Junai Gumi

Jag skulle kunna fortsätta och fortsätta. Det finns ett stort antal exempel, inklusive de något välkända hårantenner som länkats tidigare

Men jag tycker att detta borde svara på din fråga - Ja, det kan finnas ett förhållande mellan en karaktär och deras frisyr, men det är inte en solid regel.

Du bör också komma ihåg att frisyrtrender kommer att ha förändrats genom tiden - vad som en gång var i är nu ut och vice versa.

Du ser inte många tjejer så här i anime idag:

Amano Ai - Video Girl Ai -

Absolut finns det, när man talar allmänt, även om detta inte används i varje enskild anime. Det enklaste sättet att bekanta sig med de vanliga hår- / personlighetstyperna är att titta på unapologetiskt harem (bishoujo) och omvänd harem (bishounen) anime och videospel, eftersom de höjer de viktigaste stereotyperna i syfte att varje tittare / spelare hittar på minst en typ som är deras ideala tjej / kille. Äldre anime från 80-talet och tidigare har dock en ganska annorlunda (men inte helt annorlunda) uppsättning standardtyper än mer modern anime.

För bishoujo, kolla in: ToHeart, Ai Yori Aoshi, Love Hina , Tokimeki Memorial, Kakyuusei, Debut osv. För bishounen, kolla in: Fruktkorg, Fushigi Yuugi, Haruka naru Toki no Naka de, Hakuouki ~ Shinsengumi Kitan ~, Ouran Koukou Hosuto-bu, La Corda D'oro, Uta no Prince-sama: Maji Love 1000%, Starry Sky, Brothers Conflict, Free !!, Kamigami no Asobi, etc. Du kommer att känna igen samma grundkaraktär / hår typer som upprepas bland dessa serier. För anime från 80-talet och äldre, kolla in: vad som helst av Tezuka Osamu, Versailles no Bara, Glass no Kamen, Ace wo Nerae, Attack No. 1 !, Ashita no Joe, Kagaku Ninjatai Gatchaman, Ginga Tetsudou 999, Candy Candy, early Gundam and Macross, etc. Nya moe-serier har också återkommande typer.