Anonim

Superman New 52 vs Son Goku SSJ1! (HQ) EPISK BATTLE!

Denna fråga kan verka som en opinionsbaserad fråga, men låt mig försöka förklara varför jag tror att det inte är det. I Dragon Ball skulle Goku vara helt renhjärtat för att kunna åka den flygande Nimbus, till den punkt han behövde inte ha några dåliga avsikter alls, annars kunde han inte stå i toppen av det, han var tvungen att vara en slags Super Saiyan Jesus. Vid någon tidpunkt i Dragon Ball-serien betonar Vegeta detta genom att säga att Goku aldrig vågat döda någon (på grund av detta).

Men någon gång efter det dödar Goku verkligen någon, det vill säga barnet Bu. Med Piccolo tidigare kunde någon argumentera för att han faktiskt inte avslutade honom för att han omedelbart reinkarnerade eller så, men detta är inte fallet med ungen Buu. Och nu, i Dragon Ball Super, gör Goku något annorlunda än vad han alltid gjorde. När någon hotade jorden eller universum, oavsett hur stark han var, försökte han åtminstone besegra honom. Men med fallet Zeno försökte han inte ens. Någon kan argumentera för att Zeno är så kraftfull att han visste att han inte kunde besegra honom, men är Zeno så kraftfull? Han är inte allsmäktig eftersom flera Zenos skapades av Trunks och Zamasu när de rörde sig med tiden, Zeno är inte otroligt stark eftersom han inte kan följa Dyspos drag. Vid något tillfälle trodde jag att den här "förstöra alla universum" var en falsk, men nu har mangan visat det

i själva verket förstör Zeno alla universum permanent och den stora prästen bryr sig inte, han erkänner bara Zenos nyck.

Varför Goku försökte inte ens besegra Zeno genom att träna och slå ihop sig med Vegeta eller vad som helst, och han bryr sig inte så mycket om alla universum som förstörs varje gång han besegrar dem? Är Goku fortfarande rent hjärta?

Så långt som i slutet av DBZ kan vi dra slutsatsen att alla saiyaner inklusive Vegeta är renhjärtade. Detta beror på att ett av villkoren för Super Saiyan-gudstransformationen var att 5 renhjärtade Saiyaner behövde träffas och eftersom transformationen fungerade kan man dra slutsatsen att alla är renhjärtade efter Z.

För det andra är Omni-kungen inte mäktig när det gäller rå makt. Det som gör honom skrämmande är hans position och förmågan att radera allt från existens. Till och med änglarna och översteprästen och naturligtvis gudarna, de starkaste varelserna i universum böjer sig för honom, så vad får dig att tro att Vegito blue skulle kunna stå upp mot honom.

Goku å andra sidan har inget ont i sig. Den enda anledningen till att han ville ha turneringen är hans missbruk till strid och samtidigt kan hans ganska naiva och slarviga natur betraktas som fel för maktturneringen.

Det antyddes dock att goku faktiskt gjorde de andra universerna en tjänst (även om han inte tänkte göra det) eftersom Zeno skulle radera resten av universum med en lägre dödlig ranking.