Anonim

AZ: Anime 2015 del 1

Jag ville titta på anime men jag undrade om den anpassade ljusromanen noggrant. Om inte, planerar jag att läsa Light Novel innan jag tittar på den.

0

Så detta är en svår fråga att svara på, för det mesta täckte anime de viktiga punkterna. Så vitt jag vet täckte anime säsong 1 det tillräckligt och utelämnade triviala saker. De bytte dock ut studior för säsong 2. Säsong 1 gjordes av Brain Base och säsong 2 gjordes av Studio Feel.

Med det sagt finns det många saker som de första episoderna av S2 inte förklarade som är mycket viktiga. Du kan se en detalj av det i det här detaljerade Reddit-inlägget. Sammanfattningsvis förklarar det för icke-LN-läsare varför Yukinon agerar som hon är. LN-läsare skulle förstå varför och de kan se de små sakerna som ansiktsuttryck och andra saker som kan vara uppenbara. Icke-LN-anime-tittare måste vara mycket uppmärksamma för att fånga informationen annars.

Detta är inte ett enkelt ja eller nej svar. Om du inte har tid att läsa LN rekommenderar jag att du tittar på anime så vitt jag vet är heltäckande. Om du bryr dig om detaljer eller var förvirrad av några saker som händer, läs antingen LN eller läs analysen för episoderna.

Ja och nej. Några viktiga scener har modifierats eller till och med klippts ut, för att få människor att tolka annorlunda, eller för att få tittare som vill veta hela historien, välja att köpa en lätt roman. Jag tänker så här eftersom jag märkte att det kan vara så att en viss person planerade briljant i förväg för att modifiera scener i anime för att öka inflytandet hos tittarna för att leta efter originalreferens.

Om du redan har läst en lätt roman kan du prova fördjupad Oregairu-analys för att utforska tankar och känslor hos vissa karaktärer

https://yaharibento.wordpress.com/category/oregairu-analysis/