Anonim

[Anime Edit] [AMV] [Loop] Så dåligt

Har det funnits en officiell trovärdig hänvisning till att det finns motsvarigheter i verkligheten till karaktärerna i shirobako?

Jag hörde från en vän idag att det finns verkliga motsvarigheter till spelarna precis som det finns verkliga motsvarigheter till studiorna i anime. Min vän sa att han vet att åtminstone regissören och mohawkproduktionsassistenten hade motsvarigheter i verkliga livet.

Åh pojke, detta kommer att bli ett stort svar så småningom. Det finns mycket mer än jag har här hittills, men jag måste gå tillbaka och titta på några av episoderna för att hitta några av referenserna. Jag fortsätter att uppdatera det här svaret så ofta när jag ser om showen.

Jag vet inte att det finns en "officiell trovärdig referens" (jag misstänker faktiskt att det inte finns och aldrig kommer att finnas något sådant på grund av hur japanska medier tenderar att fussfota kring referenser till verkliga människor / media / etc .), men några av referenserna till verkliga människor är otroligt transparenta om du vet vem de refererar till.

Miyamori och hennes fyra vänner har inga motsvarigheter i verkligheten, men många av de andra karaktärerna gör det definitivt. Här är några av de jag känner till.


Så för det första ser Shirobakos regissör Kinoshita Seiichi mycket ut som verkliga regissören Mizushima Seiji (och deras förnamn liknar kusligt). Jag får veta att regissören för Shirobako (som tillfälligt heter Mizushima Tsutomu) är kompisar med Mizushima Seiji, varför han framträder i showen som regissör.

De tre röstskådespelarna i Exodus - Nakaharu Mei (Akane), Kayana Mui (Alpine) och Itou Suzuka (Aya) - röstar av verkliga röstaktörer Nakahara Mai, Kayano Ai och Itou Shizuka.

Och naturligtvis är veteranregissören Kanno Mitsuaki, mannen bakom Avangelion, ingen ringare än mästaren Anno Hideaki.

5
  • 2 Btw, den bilden av Seiji är att han cosplayar sin karaktär i Shirobako. Han bekräftade till och med på Twitter och publicerade den bilden, IIRC
  • 2 Reddit har en lista med referenser från verkliga livet som nämner några fler personer. (Bläddra ner till VEM MODELLERAS DE EFTER?)
  • Avangelion? Menar du Evangelion?
  • 1 @SakuraiTomoko: Så kallas serien i Shirobako för att undvika upphovsrättsfrågor.
  • Detta kan vara ett bra komplement.

Det här är en ganska gammal fråga, men låt mig svara. OP kanske inte behöver denna information längre, men människor som kommer med den här webbplatsen kommer att göra det.

Jag har två länkar.

Först hänvisar karaktären till det verkliga livet. Denna artikel är på engelska och visar motsvarigheterna i verkliga livet för karaktärerna i Shirobako. Det är bara en snabb översikt.

Den andra är på japanska, men det finns många skärmdumpar och bilder, så du kan nog se det. Här är det. Detta täcker alla, bokstavligen alla referenser i anime Shirobako. Det börjar ganska enkelt med byggnaderna och personalen och allt detta, och sedan blir det riktigt detaljerat, som koksflaskan i hörnet av bilen, Madoka Magica-dockan ovanpå Miyamoris bord, varumärkena för bil / cykel, matvarumärken och så vidare. Det finns 30 sidor i den artikeln.

Jag visste inte att den lilla röda saken på bordet var en hänvisning till Coke Cherry.

Hurra för Shirobako för att infoga så många referenser!